Reklama

Reklama

Chůze – lék pro tělo a duši

(TV film)
  • Česko Zázraky chůze (více)
Německo, 2021, 51 min (Special Edition: 28 min)

Obsahy(1)

Staré pravdy i bez moderní vědy. Jen je třeba si je připomínat... Je chůze lepší než pilulky z lékárny? Lidé ve městech tráví většinu času v sedě. To vede často k velkým zdravotním problémům. Léčba je poměrně jednoduchá. Pravidelná chůze zlepšuje naši fyzickou i psychickou kondici. Díky tomu jsme fit, chytřejší, mladší a dokonce nám to zvedne náladu. Je potřeba si najít pro sebe čas. Nejnovější vědecké studie dokazují velké zdravotní přínosy chůze jako léku bez jakýchkoli vedlejších účinků. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Anianna 

všechny recenze uživatele

No, tak jsem čekala trochu víc. 10 000 kroků denně, v mém případě celých 7,5 km nedávám. To bych musela obětovat jeden dokument denně. Nicméně to stojí za úvahu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokument sice pokrývá celou řadu oblastí, ale vlastně se z něho nedozvíte nic podstatnějšího. A to říkám jako člověk, který ze zdravotních důvodů také chodí poměrně často. Už ta odbočka po 10 minutách k paleontologii a opicím mi přišla poněkud nefér, a posléze veškeré ty vědecké snímače pohybu, tepu a dechu mi připomněly hlášku z filmu Vrchní, prchni ("To přece nemusí hlásit, to vidíte.") Že chůze léčí, uvolňují se endorfiny a člověk by měl nachodit za den určitý počet kroků je jinak obecně známá věc, takže to také nemuseli meldovat. A slibované tipy, na ty nějak nedošlo, nebo jsem nepostřehl, co z těch vědeckých metod a zkoumání krys a mozku a hypotalamu bych mohl při chůzi tak nějak prakticky využít. Možná se měli víc soustředit na lidi, kterým chůze skutečně pomáhá. A když jsem u toho, překvapilo mě, že se sice mluví o zdravotních účincích chůze, ale veškeré ty v pořadu chodící ženy mi přišly poněkud baculaté (teda s výjimkou té Francouzky po operaci srdce). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama