Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

heyda 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní sci-fi s dobrou zápletkou, která je logická a na 100% obhajitelná, což se většinou o velkých závěrečných zvratech říci nedá. Jen škoda, že to není natočeno poutavěji. Asi je to tím starším rokem a slabším rozpočtem, ale s tím už se bohužel nic nenadělá. Souhlasím se zdejším hodnocením = 75% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sci-fi, ke které jsem se dostal se značným zpožděním. Jak vidno, tak Inception s Capriem zdaleka nebylo první v řadě. Už tady ten nápad byl ovšem ne tolik rozvinutý. Jakmile se ty dimenze zamíchají je to trochu chaos, ale drží to pohromadě. Konec trochu zdivočelý, ale rozhodně ne zklamání. 75% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova variace na Timecopa a Matrix, ale porad hodne originalni. Tady de skutecne nejvic o ten promyslenej scenar a zajimavej (ze zacatku zamotanej a tajemnej) pribeh nez o nejakou akci, protoze je videt, ze penez moc nebylo, ackoliv kulisy v historii vypadaj velice slusne. Takze i kdyz tu nejsou zadny trikovy orgie ani velky akcni sceny, film celou dobu zaujme a zaverecny odhaleni je hodne dobry, i kdyz jsem popravde receno neco v tom stylu cekal. Co se tyce hercu, zadna velka hvezda tu nehraje a presto svoje role zvladly perfektne, navic, kdyz vetsina tech hlavnich ma dvojroli. No a jelikoz ma film idealnich necelejch 100 minut, tak tohle vsechno dohromady dalo paradni film, na kterej se jeste nekdy rad mrknu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľký premárnený potenciál parádneho nadupaného sci-fi scenáru. Bohužiaľ ani samotný Emmerich nedokázal zohnať pre takúto látku adekvátny rozpočet. A tak sa pozeráme na komplikovaný dej, ktorému by slušalo spracovanie podobné napríklad Nolanovmu Inception. No a Matrix nasadený v rovnakom týždni dokonal dielo skazy a odsúdil trinástku iba do pozornosti zanietených scifi maniakov. Záverečnú scénu treba ignorovať, tiež som mal nutkanie ísť o hviezdu nižšie. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pripominajúci Matrix a Inception. Z časového hľadiska a odstupu filmov je jasné, že 13th floor "neodkukovalo". Veľmi pekne natočené, výprava bola skvelá a všetky tie svety mali svoje čaro. Hlavný svet mi pripomína trochu Kyberpunk a svet Deus Exu čím film u mňa má plusové body, lebo vykreslený bol špičkovo. Možno ten nižší rozpočet mal v dáke klady. Čo ma trochu sklamalo, že hlavnú pointu som odhalil až príliš skoro a viedlo ku nej až príliš mnoho indícii a teda v cca 3/4 filmu, film namiesto toho aby gradoval, už ničím neprekvapil. Avšak stále skvelo pozerateľné. Príjemné prekvapenie. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)
  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama