Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philip (Vincent D´Onofrio) je obyčejný chlápek, co má neobyčejné štěstí ve hře. Když se roznese, že pravidelně každou neděli vyhrává v kasinu ve Vegas, najednou s ním chce být každý kamarád. Sexy zpěvačka (Rebecca De Mornay), její milenec (Billy Bob Thorton), který je příležitostným zlodějíčkem, a dokonce i Philipův bratr (Michael Madsen). Všechno to hemžení kolem s nelibostí sleduje gangster, který je vlastníkem kasina a jemuž se Philipovo štěstí začíná poněkud zajídat. Všichni dohromady tvoří surrealistickou skupinu nenasytných podvodníků, kteří touží po Philipových penězích – ovšem každý volí jiné prostředky, jak se k nim dostat. Nikdo si před nikým nemůže být jistý a každý chce hrát jen a jen svoji hru... Napínavý příběh s prvky černého humoru, který zaručeně překvapí! (jogobellka)

(více)

Recenze (9)

Terva 

všechny recenze uživatele

Filmová komedie natočená podle divadelní hry " Darker purpose ". Philip ( Vincent D'onotrio ) je štístko a ve všem na co sáhne vyhraje, jeho bratr Wolf ( Michael Madsen ) je zloděj a Louise ( Rebecca DeMornay ) je vrtošivá žena, která myslí jen na peníze. A do této osoby je Philip zamilovaný. Celý film se tak nějak pomalu vleče v divadelních obrazech, proplétají se osudy všech aktérů a vše se krásně řítí do závěrečného obrazu...přepadení, zhasnutí světel a střelba. Pak už jen čekáme až se odhrne opona a mi zjistíme, kdo přežil a kdo ne.... Docela slušný příběh. Ve filmu má hlavní hudební slovo Pray for rain ale zazní i Frederic Chopin Opus 64 minute waltz. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Historka z Las Vegas aneb kterak všichni chtěli míti Filipa... ;-) . . . Šťastný natvrdlík a miláček štěstěny se štěstím ve hře i v lásce (no tak zase...), trio dementů latinsko-mexické vizáže s rychlými gesty a pomalým (či spíše přes nevadské vedro zamrzlým) myšlením, hromada ostatních šmejdů, lumpů, lůzráků a parazitů, co jich Vegas tuny denně plodí a jedna (ke své chybě polepšená) mrcha blondýna (fakt dobrá R. de M.) - ideální mix postav a postaviček (pár namustrovaných auťáků a >božský< žeton nevyjímaje ;-) pro ryzí hw pulpovku v duchu lehce tarantinovském (či spíše se tenkrát vezoucí na vlně zájmu o téma po fenomenálním úspěchu P.F. Q.T.) - prostě okrajový ale stylový filmek s pár vskutku dobrými nápady pro pobavení fandíků >žánru< a... Zase jednou velké ALE! Bavíte se totiž (pokud máte chuť a nadhled) víc než dobře a ten závěr - ten má prostě pointu... Ten závěr je prostě geniální! Zhasněte svět!! Já chci taky vystoupit!!! . . . Tři hvězdičky tedy za film jako takový - a ta čtvrtá navíc, ta je opravdu (!) za ty poslední cca čtyři vteřiny filmu - bizarně skvostný fórek a geniální The End... ;-o - - - - - (Poprvé viděno 8.5.2009 na dvd, komentář zde jako první - 8.5.2009) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela těžký film. V celým filmu se prakticky moc neděje až na konci, kde se všechno zhroutí. ten je geniální. Ale jinak nic moc. Jo zapoměl jsem je to Madsen a je to frajer:-) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pomerne neznámy skvostne obsadený počin na čele so vždy vynikajúcim Vincom D'Onofriom, ktorý sa nebojím trúfnuť označiť aj za esenciálny Las Vegas film rovno vedľa takých titulov a "čestných členov" ako Kasíno od majstra Scorseseho, Gilliamov Strach a hnus, Dannyho jedenástka (či už Soderberghove dve prerábky, alebo originál s Rat Packom), prípadne z novšieho súdka milovaný Hangover šéfa komédie Todda Phillipsa. Ak takéto zaradenie nie je jedno z najlepších, aké môže takýto film dostať, tak potom už neviem. V komentároch sa spomína, že sa film vezie na vlne Pulp Fiction – dá sa súhlasiť (ak by sme ich chceli nasilu porovnávať, Víťaz po dialógovej a režijnej stránke slabší odvar, samostatne však dokáže stáť bez problémov), čo mu ale môže hrať do karát a pridávať na atraktivite. Spolu s tým obsadením (D'Onofrio / Madsen / Thornton / Lindo / De Mornay) mi nehovor, že nemáš chuť pozrieť sa na to. --- K snímke som sa dostal úplnou náhodou, keď som si čítal o Golden Nugget kasíne a celej Fremont Street, očakával som teda od nej nejaké zaujímavé pohľady na tieto miesta a v tomto smere (aj iných), som bol uspokojený do značnej miery. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nevada. (Terva)
  • Alan Cox měl výhrady na Marca Damona a Rebeccu De Mornay, kteří bez jeho vědomí změnili celý hudební doprovod filmu. Od verze se tak Cox distancoval. (Terva)

Reklama

Reklama