Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Všichni se musíme obávat zlých lidí, ale je tu jiný druh zla, jehož se musíme bát nejvíce. A to je lhostejnost dobrých lidí." Čekal jsem lecos, ale takovýhle nášup teda ne. Už úvodní scéna v kostele je megacool a jednotlivé přestřelky dají zavzpomínat na Hong-kongská léta Johna Woo. Jenomže... Kanadská produkce je hodně znát. Peněz na to asi moc nebylo, kvalita je kolísavá a vy prostě cítíte, že kdyby scénáristi trochu přitvrdili, Duffy přidal na stylu a navíc dostal větší rozpočet, mohlo to klidně dopadnout ještě o třídu líp. Jinak ale nářez akce, bezva obsazení (to že byl Mladý Indiana Jones?!?) a slovíčko fuck na 100 způsobů. Super! Jo a jděte někam s tím Tarantinem, ten by nikdy nic tak dobrého nenatočil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na kanadskou produkci jsem se vždy díval poněkud skepticky + když vidím neznámého režiséra, důvěru v jeho debut to ve mě rozhodně nezvedá. Naštěstí Boondock Saints jsou velice příjemným překvapením a ukazují, že i z mála jde vytřískat nečekaně hodně. I přes nízký rozpočet jde o velice svěží podívanou, založenou na jednoduchém (ale účelném) komiksovém nápadu, rozjetou v nikterak komplikovaném scénáři a korigovanou Tarantinem inspirovanou režií. Dva bratři doslova na život a na smrt bojují za dobro světa... Má to akci, má to styl, má to drive, co víc chtít? 8/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přesně podle gusta, tak jak to má být s dobrou hudbou, whisky, a 9mm. Výborné záběry, vynikající příběh a herecké obsazení spolu s soundtrackem jsou dokonalé. Jak již napsal Shit, Boondock Saints jsou tak neuvěřitelně COOL, že se tomu nechce věřit, od záběru se záchodem až po přestřelky a modlitbu, je něco neuvěřitelného. Film, který se stal z ničeho nic kultem, a získal si tak ohromnou oblibu u diváků . ♫ The Blood Of Cu Chulainn ♫ 90% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní, nekorektní nábožensky lehce fanatický / fašistický akčně - komediální nářez, z něhož styl stříká všemi směry a Willem Dafoe diktuje na Oscarové úrovni. Ani na moment jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že koukám jen na jakýsi pilot. Což se posléze ukázalo jako dojem správný, protože... Dvojka :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu celkem 246 krát. (zdenur)
  • Connorovo tetování na levé ruce je Veritas, což znamená latinsky pravda. Murphyho tetování na pravé ruce je Aequitas, což znamená rovnost nebo spravedlnost. (Chatterer)
  • Režisér Troy Duffy se ve filmu objeví jako muž v baru. (FilmFan24)

Reklama

Reklama