Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Kaka 

všechny recenze uživatele

To byly časy, kdy ještě komiksovou látku neuměli točit komiksově. Mít to dneska estetiku temnějšího Marvelu, nebo normalní DC, mohla by to být petarda. Takhle mají Saints trochu fuckujícího Richieho a trochu užvaněného Tarantina s místy solidní scénáristickou ekvilibristikou, avšak nic víc. Některé zajímavé momenty nedokážou přebít totální estetický chaos a zmatečný režijní rukopis. Moc by mě zajímalo, kdyby někdo přišel s remakem, protože tahle látka má potenciál. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Zapomenuta perla kinematografie. Originalni myslenka, skvele vybarvene postavy (koktavy a klejici hospodsky, onanujici Ron Jeremy), drsny humor, skvely scenar a jeste lepsi zpracovani, jemuz vevodi briliantni vykon Willem Dafoea - jeho ztvarneni tepleho agenta Smeckera je vedle Bobbyho Peru z Wild At Heart asi jeho nejlepsi. A pak ta irska hudba na konci...a rolicka Rona Jeremyho - nelze jinak nez 5* proste. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Debut jako hovado a Přání smrti pro 90. léta. Vigilantský multi-kulti náboženský akčňák, ve kterém dva pobožní irští bráchové čistí Boston od ruské a italské mafie za zvuků nádherné náboženské, irské a klasické hudby. Troy Duffy, evidentně fanoušek Tarantina i Wooa, s nadhledem i roztomilou naivitou chrlí jeden nápad, gag a silnou scénu za druhou a zábavně čachruje s chronologií vyprávění. Nejdřív několikrát vidíme policejní rekonstrukci masakru a teprve potom jak to bylo doopravdy, pak se ve skvělé scéně přestřelky bratrů s Ducem rekonstrukce a masakr protnou (Dafoe komentuje) a závěrečná akce už valí v přítomnosti a bez rekonstrukce. Dobré obsazení v čele s okouzlujícím Willemem Dafoem, zjevně si užívajícím roli homosexuálního Sherlocka Holmese. Mimochodem když jsem tenhle film viděl poprvé, strašně jsem zatoužil po tetování obou bratrů a rodiče mi ho tenkrát jen horko těžko vymluvili, za což jim dnes patří můj dík. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Árie, která hrála během Smeckerova vyšetřování dvo Rusů, byla z Pucciniho opery "La Boheme", "Si, mi chiamano Mimi." (Chatterer)
  • Kostel, kde se Connor a Murphy účastní mše, není katolický kostel, ale protestantský Church of the Covenant. (Chatterer)

Reklama

Reklama