Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

petero 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl Pulp Fiction (nie až tak drsné) alebo Lock Stock and Two Smoking Barels (spleť situácií) alebo Killing Zoe (scénka s mačkou). Skvelé to filmíky, ktoré dokážu zaujať absurdnými scénkami a tak treskúcimi dialógmi že fanúšik takýchto filmov jednoducho musí byť spokojný. Možno ani nevadí, že o postavách a ich pohnútkach sa toľko nedozvieme, sú jednoducho načrtnuté a hotovo. Ako čerešnička na torte musí potešiť skvelí Wilem Dafoe. No mňa rozhodne zaujal fakujúci „Funny man“. Zvláštne, že to je jeho jediný film. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka, ktorá snáď trápi každého slušného človeka rozvedená do zábavného rozmeru s občasnou prímesou satiry a irónie. Film ma síce moc nenadchol, čakal som niečo štýlovejšie a s pútavejšou krimi-gangsterskou dejovou linkou, no potešil ma aspoň W. Dafoe, ktorého som v takejto polohe ešte nevidel. Tu ukázal, že je za každú srandu a že neberie všetko len smrteľne vážne. Lepší priemer. 65/100 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Americké gangsterky křížené s Ritchieovskou zběsilostí, vzýváním boha jediného a těžkým fetišem na zbraně. Takhle by Vincent a Jules z Pulp Fiction zabíjeli zamlada kdy ještě věřili v JHVH a jeho ideály, a pokud by vyrůstali v praštěné současnosti a ne v retro osmdesátkách. Protože víc cool způsobem už by tahle militantní klika katolických kněží proti porušování desatera bojovat vážně nemohla. 8/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný snímek, by klidně mohl tvořit volnou trilogii s oběma gangsterskými filmy Guye Ritchieho (Snatch, Lock, Stock..) Na rozdíl od nich má však něco navíc. Přestože se jedná o komedii, nutí diváka přemýšlet o tom, jestli na tom něco není, vzít si spravedlnost do vlastních rukou. Oproti Ritchieho filmům má však něco navíc. Williama Dafoa. Ten jde do své role naplno, a každou scénu ve které se objevuje si krade pro sebe. Čemuž napomáhá i režisér tím, jak geniálně si umí poradit se sekvencemi, kdy je Dafoe na místě činu a vyšetřuje vrařdy. Poslech opery, či promítání přestřelek přímo do vyšetřování jsem zatím jinde neviděl a působí to vskutku osvěžujícím dojmem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Gerard Parkes, který hraje irského barmana "Doca", také hrál roli "Doca" v dětském seriálu Fraggle Rock (1983-1987). (Chatterer)
  • Connorovo tetování na levé ruce je Veritas, což znamená latinsky pravda. Murphyho tetování na pravé ruce je Aequitas, což znamená rovnost nebo spravedlnost. (Chatterer)
  • Kostel, kde se Connor a Murphy účastní mše, není katolický kostel, ale protestantský Church of the Covenant. (Chatterer)

Reklama

Reklama