Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích průměrná pěchota. Vypravěčský styl mi nesedl, akce mohla být fajn, ale když už se k ní dostaneme, chci přestřelku, kde to létá a ne nějakou poetickou zpomalenou sekvenci s libozvučnou hudbou. Neustálé vracení se k tomu, jak to asi bylo, mi vadilo. Divné charaktery, které se svou švihlostí zdaleka nemůžou rovnat některé z kouzelných postav v Tarantinově balení (a to nejsem jeho skalní fanoušek), dvojstranný postoj k násilí, nadsázka, která ne vždy funguje a mluva, která spíš otravuje. Režisér Troy Duffy, který přišel pouze s pokračováním, a nic dalšího už z něho nevypadlo, prostě neumí nějak ladně kloubit absurdní humor a hravou akci. Tihle dva samozvaní andělé spravedlnosti mi v hlavě určitě nezůstanou. Pokud někdo, tak pouze dirigující Willem Dafoe!! 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najoriginálnejších snímkov za posledných pár rokov, čo sa žánru akčnej komédie týka. Veľmi prekvapivé spracovanie, skvelá nadsádzka a vsadené gagy. Sčasti mi film pripomínal akýsi spracovaný comics. Veľmi ma výberom role prekvapil Dafoe, no ešte viac ma zaujal, mnou tak neobľúbený (mladý Indy), no tu kvalitný Sean Patrick Flanery. Rád by som videl pokračovanie. 85%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na kanadskou produkci jsem se vždy díval poněkud skepticky + když vidím neznámého režiséra, důvěru v jeho debut to ve mě rozhodně nezvedá. Naštěstí Boondock Saints jsou velice příjemným překvapením a ukazují, že i z mála jde vytřískat nečekaně hodně. I přes nízký rozpočet jde o velice svěží podívanou, založenou na jednoduchém (ale účelném) komiksovém nápadu, rozjetou v nikterak komplikovaném scénáři a korigovanou Tarantinem inspirovanou režií. Dva bratři doslova na život a na smrt bojují za dobro světa... Má to akci, má to styl, má to drive, co víc chtít? 8/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní, nekorektní nábožensky lehce fanatický / fašistický akčně - komediální nářez, z něhož styl stříká všemi směry a Willem Dafoe diktuje na Oscarové úrovni. Ani na moment jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že koukám jen na jakýsi pilot. Což se posléze ukázalo jako dojem správný, protože... Dvojka :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nápaditý Duffyho scénář i režie (geniálně pojatá scéna s rekonstrukcí přestřelky), kterou by leckterý rádoby akční režisér mohl závidět. Dokonalé hereké výkony ať už hlavní dvojce nebo dirigujícího Willema Dafoa dodávají celému filmu nenapodobitelnou atmosféru. Doufám, že Troy Duffy na dvojku dostane dost prachů, aby to Svatí zase mohli pořádně roztočit. And shepherds we shall be, for Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, that our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patri. Et Fili. Spiritus Sancti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Rosengurtle Baumgartener má na krku tetování "Untouched By Man", což znamená nedotčena mužem. (Chatterer)
  • V poslední scéně u soudu, když Connor a Murphy začínají proslov větou "Now you will receive us...", je ve skutečnosti tato fráze podobná s mottem speciální jednotky SWAT. Jen místo "you will see my team" zakončí řeč "you will see we three". (Chatterer)
  • Papa Joe na konci filmu používá revolver Colt Anaconda. (Chatterer)

Reklama

Reklama