Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratři Connor a Murphy MacManusovi se i se svým otcem přestěhovali do tichého a mírumilovného Irska, kde odříznuti od moderních technologií žijí tiše a mírumilovně už osm let. Když se k nim ale donese, že jejich starý známý, katolický kněz, byl zabit Bostonskou mafií a že právě oni jsou z onoho ostudného činu podezřelí, vydají se Svatí zpět do Bostonu a v jejich krvavých šlépějích s nimi přichází pomsta. (Film+)

(více)

Recenze (441)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bowling for Boston pro mladé křesťany.. Strašně rád bych hodnotil lépe, ale nejde to. Duffy tápe v dialozích, sebeurčujícím stylu i vypointování scén, zatmívačky jsou otravné a ani jedna postava nevzbuzuje sympatie (byť třeba zvrhlým způsobem). Výjimkou je možná Dafoe, obzvláště když formuje kolegu policistu na zaměstnance v oblasti cateringu, ale potenciál je něco, čím by se ve filmech podobného ražení nemělo mrhat. U závěrečné snahy o významový přesah jsem se nad dezinsekcí metropole Nové Anglie od Rusů a italských švábů už jen pobaveně pokřižoval.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příběh možná pokulhává, vedlejší postavy se při menší nepozornosti mohou lehce zaměnit a závěrečné vyšší poselství jsem ani po letech nerozluštil (Satira? Varování? Obojí?), ale nevadí mi to. Symfonie na krev, akci a zpomalené záběry totiž obsahuje snad vše, co si fanoušek žánru může přát a divákovi jde po celou dobu velmi příjemně naproti. Když přičtu Dafoeho excentrickou exhibici, hned se jakékoli zápory hledají mnohem hůř. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost. Film plný krve, násilí, střílení, vraždění, hlášek, modlení a skvělých hereckých výkonů .. Co více si v akčním filmu přát ? William Defoe, zde předváděl tak nadřazený herecký výkon, že z fleku bych mu mrskl 4 oscary, zde jsem si ho fakt zamiloval a ujížděl jsem na něm a to doslova i do písmene!! Jedna velká jízda. 100% ()

castor 

všechny recenze uživatele

V mých očích průměrná pěchota. Vypravěčský styl mi nesedl, akce mohla být fajn, ale když už se k ní dostaneme, chci přestřelku, kde to létá a ne nějakou poetickou zpomalenou sekvenci s libozvučnou hudbou. Neustálé vracení se k tomu, jak to asi bylo, mi vadilo. Divné charaktery, které se svou švihlostí zdaleka nemůžou rovnat některé z kouzelných postav v Tarantinově balení (a to nejsem jeho skalní fanoušek), dvojstranný postoj k násilí, nadsázka, která ne vždy funguje a mluva, která spíš otravuje. Režisér Troy Duffy, který přišel pouze s pokračováním, a nic dalšího už z něho nevypadlo, prostě neumí nějak ladně kloubit absurdní humor a hravou akci. Tihle dva samozvaní andělé spravedlnosti mi v hlavě určitě nezůstanou. Pokud někdo, tak pouze dirigující Willem Dafoe!! 60% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní masakr, vedle kterého vypadají Ritchie s Tarantinem jako nudní patroni. Duffy hýří nápady, za každou vystřelenou kulku (a že jich je) přihazuje alespoň jeden politicky nekorektní vtip a celé je to tak neskutečně naspeedované, urvané ze řetězu a přitom dokonale natočené, až mě mrzí, že Duffy zatím nic jiného nenatočil. Snad dvojka vysoko postavenou laťku udrží... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (30)

  • Obří dřevěný krucifix na začátku filmu byl ve skutečnosti vyroben z polystyrénu a obarven, aby jako dřevěný vypadal. (Chatterer)
  • Troy Duffy má kapelu stejného jména jako film - Boondock Saints. (haushinkaa)

Reklama

Reklama