Reklama

Reklama

Tajný agent z Kowloonu

  • Česko Tajný agent (více)

Kowloon, ráj zločinu, je dějištěm urputného souboje pašeráckých gangů, jejichž nitky vedou jak do Hongkongu, tak i do Spojených států. Do boje vstupuje tvrdý muž s kamenou tváří, Golgo 13, hájící spravedlnost. Dostane se do nelítostné potyčky se Swinnym, šéfem hongkongské policie. Dramatické situace podtrhuje prostředí pašeráckého podsvětí i scenérie originálního kowloonského zámku, poprvé se objevujícího ve filmovém obraze. Postavu individuálního mstitele Golga 13 ztvárnil jeden z nejlepších japonských herců Sonny Chiba. (Premiéra a.s.)

(více)

Recenze (5)

stub 

všechny recenze uživatele

Stylová akce o uhlazeném, precizně kalkulujícím zabijákovi, známém pod jménem Golgo 13, tentokráte v japonském zpracování, se Sonnym Chibou v titulní roli. Dějově nejde o nic převratného, akční stránka je však vynikající a snímek má značný spád. Kromě typického japonského rukopisu je znát i inspirace filmovou školou hong kongskou - v Hong Kongu se pak i značná část děje odehrává (dále pak v Macau a samozřejmě také Japonsku). Menší akční roli má Etsuko Shihomi, známá např. ze série Sister Street Fighter. Je znát, že si tvůrci filmu vyhráli, důraz na detail a značné množství různých drobných libůstek, vynáší tento zábavný kousek do nadprůměru v rámci žánru. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sonny Chiba v pěkném uhlazeném špionážním filmečku, který má hrozný a únavný scénář a děj. Film je podle známého comixu. Golgo 13 je nejlepší sniper na světě a špion obecně bych řekl ... Chiba hraje výborně, ale film tím vůbec nezachrání. Dostává málo prostoru třeba jen mluvit, natož předvádět svoje akční eskapády... Navíc jsem se pak už chvíli ztrácel v ději kdo proti komu proč a s kým, ale nakonec jsem to pochopil. O nic vlastně ani nešlo ... Chiba zde má myslím jen dvě bojové scény, při nichž válí jako vždy. V první na něj naběhne asi osm chlápků s nožemi, které skončí všude možně jen ne v Chibovi. Fatalita filmu - vytrhnutí jazyka - mne opět dostala a sedl jsem z ní jako obvykle na prdel. Ale to je asi tak vše. V malé roli se předvede i Chibova žákyně Etsuko Shihomi, ale brzy vyklidí pole. Jinak Chiba střílí z odstřelovačky a to jenom přesně mezi oči... Celkově starý béčkový průměr, ten film měl mnohem na víc ... bohužel ... ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Sonny je cool, ale to je asi tak všechno...Pár dobrejch scén střídají ty vyloženě amatérské, jako třeba časté hromadné přestřelky s kapslíkovkama. Ve finále asi neškodný průměr, kterému podráží nohy existence obdobných, byť pozdějších, velkopanských akčních filmů typu Police Story, John Woo, Ringo Lam či všechny možné "Force". Se skvělým anime z roku 1983 už pak nelze srovnávat vůbec. V českém rychlodabingu jako Tajný agent. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama