Reklama

Reklama

Kozure sacudžinken

  • Japonsko 子連れ殺人拳 (více)

Obsahy(1)

Do města přijíždí neznámý cizinec, který se zaplete do svárů dvou znepřátelených mafiánských gangů. Je to výborný mistr v bojových uměních a brzy začne sám dělat gangům značné potíže. Navíc má stejně jako obě strany zálusk na tašku plnou heroinu. V jednom dramatickém souboji porazí samuraje - člena jednoho z gangů a ujme se jeho malého synka i katany. Posléze je na čase definitivně skoncovat se všemi členy mafie… (Flipnic)

(více)

Recenze (8)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky Sonnyho Chiby a 70.kových "karateřezničin" naprostá povinnost!!! Film dosahuje svojí kvalitou i takových kultů, jako byl Gekitotsu! Satsujin ken/Street Fighter, The (1974) a jeho dvě pokračování nebo podobně explotačně ujetý Chokugeki! Jigoku-ken/Executioner (1974) ... Děj filmu je jednoduchý a dosti tradiční. Vyskytuje se v akčních filmech od dob Yojimba přes westerny až po "Last Man Standing" s Brucem Willisem ... Dvě bandy mafiánů, které se nenávidí a řežou mezi sebou. Do města přijíždí tajemný cizinec a začne mezi nimi tvořit ještě větší sváry. Vše se točí kolem tašky plné heroinu, na kterou má zálusk i samotný Chiba... Klasika. A teď k provedení. Chiba se opět nesere naprosto s nikým a styl, jakým projde filmem je tak neuvěřitelně sebevědomý, brutální a nonšalantní, že člověk jen kroutí hlavou. Do půli filmu řeže svoje nepřátele pomocí karate a aikida, v půli, kdy si "vyjasní" dosti nevyhrazený vztah se samurajem - členem jednoho z gangů, se chopí i jeho katany a čtyřletého synka a pokračuje v krasojízdě!! Člověk naprosto chvílemi nechápe, co to všechno Chiba před kamerou předvádí!!! V jedné ruce malého prcka, v druhé ruce katanu a bez jakéhokoliv zaváhání drtí a kosí desítky nepřátel a bojovníků, kteří na něj nabíhají... Zde se může jít zahrabat i Johny Woo se svým Hard Boiled (1992)... A to není vše. Chiba používá veškeré možné techniky boje a to jak s mečem tak bez něj, pokud drží meč, skombinuje všechny techniky dohromady, tedy z jedné strany seká ruce a na druhou stranu kope nepřátele do palice. Naprostá třešnička na tomto mnohopatrovém dortu je pak u Sonnyho netradiční použití zpomalených záběrů jeho akcí, téměř nulové použití střihu a to i při použití "aikido-přehazovaček" (Seagal se skutečně může jít se svojí původní choreografií soubojů zahrabat!!!) a při některých extrémních úderech nebo kopech dokonce několikavteřinové zastavení obrazu a zesílení zvuku. Tím pádem v mnoha scénách film připomíná bojovou videohru ... Jednoznačně jeden z nejlepších Sonnyho filmů, co jsem viděl a OBROVSKÉ překvapení!!! Vyloženě zapomenutý skvost!!! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden Chiba mezi dvěma gangy. Kope, bije, seká, píchá a já to přeložil. Ucházející karatemlátička s nechutnými melodramatickými vsuvkami v podobě ataxického chlapečka. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Nelze, než souhlasit - neprávem opomíjená parádní řežba s klasickou stavbou, dějově se jedná o jednu z variací na slavného Kurosawova Yojimba (mezi další patří např. Leoneho Pro hrst dolarů, příp. "Willisovo" poněkud ořezané Last Man Standing...), i když o jeho propracovanosti si samozřejmě může nechat jenom zdát. To ovšem z druhé strany dokonale kompenzuje Chiba, který předvádí jako vždy skvělou karatistickou řezničinu a docela se překonává i herecky (skvěle ho doplňuje především Isao Natsuyagi v roli "samuraje", jenž svým minimalistickým přístupem vytvořil velmi pěknou postavu). I přes určitá klišé (typu bojového mnicha-gangstera;)) mohu dát, i když těsně, plné hodnocení. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typická sedemdesiatková čibovka s nekompromisným, ale sympatickým a charakterným hrdinom v hlavnej úlohe. Opäť perfektné súboje v Čibovom podaní, a to dokonca aj v spomalených záberoch. Potešilo aj obsadenie samurajskej hviezdičky zo 60. rokov Isaa Nacujaga, ktorý medzi hercami na csfd ani nie je uvedený. Škoda, že zápletka vyzerá, ako by bola zbúchaná narýchlo. Množstvo frajerských gangstrov pôsobí neschcene smiešne a nevyhnú sa tiež niektorých nelogizmom. Ale súboje sú fakt super. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jedna bitka za druhou, které spojuje vetchý děj ve stylu Yojimba. Sonny Chiba je absolutní kick-ass, s ničím se nemaže a předvádí úžasné věci (ať už s mečem nebo bez). Jen to jeho neustálé ultradrsňáctví bylo ke konci (a hlavně ve vztahu k tomu 4-letému klukovi) spíše úsměvné, ale i to do této typicky nekompromisní sedmdesátkové gangsterky tak nějak zapadalo. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Další pořádná porce poctivé řezničiny. A přestože se nemůže rovnat (pro mě) takřka dokonalému Street fighterovi, rozhodně má svoje nemalé kvality. Sonny tu hodně používá katanu, což je příjemné zpestření od klasické likvidace pomocí končetin (ano - takto nějak bych si představoval konec Yojimba, všech slepych maseru, apod.). Dále se mi moc líbily některé zpomalené záběry, některé "chvaty" sou vážně dost divoké (např. ten poslední). Na druhou stranu bych si uměl představit více umělé krve, nějakou tu fatalitku a snad i víc soubojů. Občas trochu mírně chaotické střihy, ale to k tomu asi patří. Celkově tak nějak mezi, ale protože jsem zcela nepokrytý fanda tohoto Japonského bijce dávám za 4. ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Chibou v hlavní roli, který se místy přibližuje dokonce samotné trilogii Streetfighter. Zpočátku to vypadá víc než dobře, dějově variace na Yojimbo, dostatek dobře mířených ran a násilnost na uspokojivé úrovni. Ovšem film s postupujícím časem ještě graduje a peklo, které se rozpoutá v druhé polovině splňuje i moje nejpřísnější kritéria. Závěrečná scéna s mečem patří do zlatého fondu japonské akce. To se musí vidět.. ()

Reklama

Reklama