Reklama

Reklama

Kenka karate: Kjokušin buraiken

  • Japonsko けんか空手 極真無頼拳 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh majstra Masutatsu Oyamu (Sonny Čiba), zakladateľa slávnej Kyokušinkaj školy karate, ktorý sa po návrate z cisárskych leteckých služieb späť domov upíja v pohostinstvách. Z kruhov japonského karate bol vylúčený, a tak sa nechal naverbovať do služieb gangstra Kimuru, s ktorým kedysi slúžil. Ľudia ním začali pohrdať pre jeho špinavú robotu. Keď ho nájde Chiyako, žena, ktorú vždy miloval, a povie mu, že už dávno zabudol na pravého ducha karate, stiahne sa do ústrania, aby trénoval a v samote hľadal skutočné umenie karate. V Hokkaide neskôr spoznáva malého chlapca Rintaru, ktorého otca zavalil strom v lese. Oyama sa musí stretnúť v nerovnom boji s medveďom, aby vyhral peniaze na úhradu zdravotnej starostlivosti pre chlapcovho otca. Tento boj však nebude jeho posledný... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

majo25 

všechny recenze uživatele

Asi najslabší diel z celej tejto béčkovej trilógie - a možno preto, že som ho videl ako posledný. Opäť to na výške drží Sonnyho karate a akčné súboje. Opäť však nie práve nezabudnuteľný príbeh, ktorý iba kopíruje sám seba. Teda až na toho vrieskajúceho fagana, ktorého počujem ešte teraz. Scénu s medveďom radšej ani nekomentujem - chlap v medvedej maske a chaotická kamera - viac ani netreba dodávať. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Druhý díl série Kenka karate o Mas Oyamovi je trochu méně chaotický, než díl první. Na druhou stranu, jakási telenovelová naivnost scénáře (zápletka se zamilovanými, chlapečkem a jeho otcem atd.) je horší. Aspoň že je zde masakr člověka v medvědí kožce a nekonečná řada padouchů, co Oyamu přepadávají ze zálohy a on je vraždí. Ale asi nejvíc mi kazil radost ze solidního pojetí filmu občasný nešvar prvoplánové asijské produkce... Někdo se zapřísáhne, že něco za žádnou cenu neudělá, pak se změní nějaká okolnost (ale rozhodně nikoli ta, kvůli které se zapřísahal), a najednou jakoby nic přísahy nic neznamenaly a nic nebrání onu věc udělat. Jen kvůli tomu, aby děj odsýpal a něco se dělo, jsou jakákoli pravidla prostě pošlapaná, bez nějakého zajímavého důvodu... Což nemám rád :) ()

Reklama

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než jednička. O Sonnyho mistrovství asi nikdo nepochybuje, ale kamera a střih to znovu potápí. Zachraňují to tradičně gore efekty. Souboj s medvědem je na úrovni obdobné scény v Jak se budí princezny. Ona ani ta přetahovaná s býkem z prvního dílu se bez nějaké té makety neobešla. Přesto strhující podívaná. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Technicky mnohem lépe zpracovaný díl, než byl ten první. To dělá z filmu pro příznivce klasického japonského "karate žánru" velmi zábavnou záležitost. Oyama (excelentní Sonny Chiba a to jak fyzicky, technicky, tak zejména herecky) to řeže jako vždy hlava nehlava, dává zabijácké petelice, potýká se s každým koho potká, a to od žáků karate škol, přey yakuzu až po medvěda ... No ten medvěd je kámen úrazu celého filmu ... Oyama jak známo byl neporazitelný a jeho údery dokázaly zabít býka a pro zvýšení své slávy údajně sejmul i živého medvěda. Film v jedné z částí vykresluje souboj s medvědem. Zatímco býk byl v prvním díle živý a souboj velice rafinovaně realisticky natočený, tady se Chiba utkává s člověkem trapně převlečeným do medvědí kůže, který se pohybuje jako člověk ... Samozřejmě chápu, že souboj s medvědem nešel v roce 1977 nijak zvláť efektně natočit a že za živým medvědem se neodvážil ani samotný Chiba, ale aspoň pár záběrů živého medvěda by neškodilo. Takhle se jedná opravdu o velice směšnou záležitost. Jinak film neoplývá zdařilým scénářem, Oyama jako by je smýkán životem sem a tam, chvíli se děje to, pak zas ono ... jako by nevěděl (stejně jako scénárista) co vlastně přesně chce a kam se ubírat (na druhou stranu možná takový jeho život skutečně byl). Vyváží to však opravdu skvělé herecké výkony, několik zásadních životních a filosofických momentů, a samozřejmě desítky karate soubojů. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Tak tahle série se hezky vybarvuje. Jako celek je to podstatně našláplejší než jednička a hluchý místa tu prakticky nejsou. Akorát ten medvěd je dost k smíchu, ale pro všechny milovníky béček je to pochopitelný a snadno přehlédnutelný detail. O Oyamovo životě toho moc nevím, ale tvůrci si dost vypůjčili z Musashiho - setkání se starým mistrem, kruh (což mi nevadí, je to moje oblíbená knížka). Je to tedy tak trochu samurajský "karáčo". Fanouškům tématu mohu vřele doporučit. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama