Reklama

Reklama

Propad do temnot

Trailer

VOD (1)

Pomstychtivý duch ženy, která byla v roce 1800 lynčována v malém americkém městě, se vrací. Když byl Kyle (Chaney Kley) ještě chlapec, pokusil se ho duch zabít. Teď je z chlapce dospělý muž a celé městečko si o něm myslí, že je blázen. Jedině jeho kamarádka z dětství Caitlin a její mladší bráška vědí svoje. A jsou to právě oni, kterým hrozí největší nebezpečí. Přízrak mrtvé ženy v porcelánové masce je zpátky a Kyle musí čelit své minulosti. Americko-australský film natočil Jonathan Liebesman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jooo tak tohle měl být asi moderní horor. A všecko špatně. Napětí ani za nehed by se nevešlo. Samotný příběh má sice originalní motiv, ale to jaký z něj vylezl film! Uff! Maska "víly" ubohá a trapná. A samotný příběh přehlídka odkoukaných výstupů z jiných béček a těch největších klišé. Dojde i na lekačku se zvířaty, ale fakt nevyděsí. Mizérii podtrhuje i úděsné digitalní finále. Ještě že to trvalo celkově jen 70 minut + asi desetiminutové strašně cool titulky. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Začátek opravdu stylový. Párkrát jsem se i lekl a to solidním způsobem. Celý snímek je velice slušně propracovaný. Vynikající děj a hlavně napětí doprovází velký kus filmu. Zvuk je asi nejsilnější stránka (např.: Skřeky obludy), které nahánějí strach a mráz po zádech. I kamera není žádná tragédie. Výhodu vidím také v tom, že není zbytečně dlouho natahován jako jiné horory. Můžu říct pro ty, kteří nejsou tak nároční, tak by je měl tento snímek zaujmout... 6/10 = 65% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Asi chápu všechny ty námitky a výhrady proti tomuhle filmu, jenže jak se dívám okolo, jsem jeden z mála, co se u něj vážně bavil. Darkness Falls má slušný spád, hodně krátkou stopáž a místy funkční napětí (začátek je dokonce výborný a rozhodně navnadí). A i přesto, že zoubková víla je plně digitální, její ksicht se rozhodně povedl (hold Stan Winston no...). Kašlete na scénář, serte na kameru - tohle je prostě "fun without brain" a jako jednohubka funguje zcela sebejistě. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím pár desítek hororů, které byli strašidelné ale měli pomalejší rozjezd. Tento horor má neuvěřitelně rychlý začátek a musím se přiznat, že v prvních 10 minutách jsem se tedy opravdu bál. Ze začátku jsem si myslel, že jde spíše o pohádku, přeci jen víla " Zubnička " nezní moc strašidelně. Zhruba 30 minut to mělo skvěle našlápnuto a poté to ztratilo tempo a bylo to trošku nudnější ale stále to mělo výtečnou atmosféru. A potom přišel docela slabý konec, který byl ještě ke všemu podle mně docela přehnaný. Dále bych se chtěl zmínit o výborných vizuálních efektech ale především o zvukových efektech, které byli naprosto dokonalé. Přes všechny klady a zápory z toho vytřískám nejvíc tak 3,5*. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

To som sa zase raz dobre pobavil. "Nestrilejte do svetel. Nedivejte se na ni. Jakmile zhasneme svetla sme mrtvi". Namet rovnako vtipny a streleny ako v Boogeymanovi s obdobnou davkou naivnych klisoidnych dialogov a scen. Od sameho strachu a hrozy teraz urcite nezaspim. Len co zhasnem lampicku Zubna vila ma skosi....pomooooc :DDD No a teraz vazne....ale to sa neda....ked si spomeniem na scenu ako dramaticky preskakovali neosvetlenu cast schodov musim sa rehotat. Takze 1* je za tu neumyselnu zabavnost a pomerne slusne sa rozbiehajuci uvod, druha za znesitelne i ked priemerne obsadenie a celkovy svih a drajv. 35% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 20. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Keith R. A. DeCandido napsal podle filmu stejnojmennou novelu. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Darkness Falls: The Tragic Life of Matilda Dixon" Joa Harrise. (Terva)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno