Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izzi má rád jazz i svůj saxofon, ale obě lásky teď musí nechat ležet stranou, protože v baru kde hrával došlo k přestřelce a Izziho zranění bylo natolik vážné, že už nemůže hrát. Díky tomu upadá do deprese, umocněné snahou všech jeho bližních, kteří se o něj chtějí starat. Naštěstí najde tajemný modrý kámen s telefonním číslem a ten ho zavede až k mladé herečce Celii, která hledá někoho, koho by mohla milovat. Okoralý umělec možná na první pohled není tím pravým, ale kámen má magickou moc a pod jejím vlivem se do sebe ti dva zamilují. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když se vám svět zhroutí, nic od života nečekáte, a on vám sešle ještě na závěr dar v podobě velké lásky, zní to pateticky, ne tak ale v případě tohoto filmu. Je to takový jazzový snímek, všechno to jede v pomalém barovém tempu a Harvey i Mira si ty své role opravdu vychutnávají. Možná, že ten film je úplnej nesmysl, ale mne to oslovilo velice. Závěr tomu dodává dalších dimenzí. Pro milovníky Harveyho Keitela povinné, Mira Sorvino září energií, úplně jsem se zakoukal, nádherné melodrama.90% ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Do doby, než jsem si vzpomněla na Weissův Dům o tisíci patrech, dívala jsem se na ten film jinak - jako na příjemný, slušný film, ale rozhodně ne jako na film, který si zaslouží nejvyšší hodnocení. Teprve s tímhle úhlem pohledu všechny střípky mozaiky začaly dokonale zapadat do sebe. Přiznám se, že jsem to ocenila až napotřetí. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Je tu opět bez koruny 20 vočí stojící záležitost z LK. A znovu dokázala příjemně překvapit. Filmhouse vydává opravdu zajímavé záležitosti mimo mainstream, což kvituji s díky. Snová záležitost, kterou si vychutnáte, jen pokud odhodíte uspěchanost dnešní doby a nebudete čekat typ filmu, který jde z bodu A do bodu B. Čekal jsem více jazzu, který mám rád, ale to rozhodně není podstatné. Pobavil mě rozhovor mezi Izzim a nynějším partnerem jeho bývalé ženy o události, která se stala v letadle na záchodku :) Po skončení jsem dostal chuť na "Singin' in the Rain". Hádejte proč ! :)) ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem film dokoukala kvůli Harveymu až do konce, nedám odpad! Ale něco takového jsem už dlouho neviděla.Tak stupidní dialogy od samého začátku.....nuda ,asi jsem i chvílemi usínala a přála si ať už to skončí.Když se tu tak dívám na to hodnocení a moji oblíbenci dávají spousty hvězd ,říkám si jestli jsem tedy neviděla jiný film..... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byl Izzi skutečně těžce zraněn nebo zemřel? Osobně se přikláním k té druhé možnosti, protože spousta věcí to mu přímo nahrává a navíc je pro mě tato varianta hrozně lákavá. Jestli jsem tvůrcům filmu naletěla, tak to mám za svou důvěřivost. Ale ať dělám, co dělám, tak mi tato možnost pořád vychází jako ta nejschůdnější a nejmyslitelnější. Willem Dafoe je ďábelský. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Postavu Dr. Van Horna psal Paul Auster původně pro svého přítele, romanopisce a nositele Nobelovy ceny Salmana Rushdieho. Produkce filmu ale neunesla finanční nároky spojené se zajištěním bezpečnosti při natáčení (vzhledem k přetrvávající platnosti fatvy ájatolláha Chomejního z roku 1989, která vyzývá k Rushdieho zabití kvůli autorství románu "Satanské verše") a role tak nakonec připadla Willemu Dafoeovi. (LeoH)

Reklama

Reklama