Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a ministr (E38)

(epizoda)
  • Francie Maigret chez le ministre (více)

V Horním Savojsku se v obci Clairfond zřítí sanatorium, v jehož troskách zahyne 128 dětí a vychovatelé. Existují důvodné pochybnosti o tom, jestli bylo sanatorium postaveno na správném místě, protože došlo k sesuvu půdy, který se dal předpokládat. Za novým ministrem veřejných prací Augustem Pointem přichází jistý Julien Piquemal, zaměstnanec Vysoké školy inženýrského stavitelství, a přináší mu údajně dávno ztracenou zprávu inženýra Calama, který před svou smrtí, zemřel při nehodě, důrazně varoval před stavbou sanatoria v nebezpečné oblasti. Ministr, který ihned pochopí, že má v ruce bombu, žádá soukromě Maigreta, aby mu poskytl ochranu. Na druhý pokus se někomu podařilo zprávu ukrást. Je jasné, že ve hře jsou vysoké zájmy a případ začíná sledovat policie i zpravodajské služby. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pán s kloboukem, pěknou dýmkou a gentlemanským oblekem mi vždy připomínal mužské hodnoty poctivosti, morality a vysoké společenské uvědomělosti!!! Možná proto je to seriál spíše pro starší generaci, která ještě něco z mála tehdejších zdravých poměrů zažila. A já za sebe říkám, že raději tehdy, než dnes být pln života... :-) ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden z nejlepších dílů. Poklidný, s atmosférou své doby. Maigret klasický gentleman, slušňák a profesionál.  Jen ta čestnost ministra byla pro současnost těžko uvěřitelná. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slabá záležitost bez napětí, jakékoliv atmosféry. Odhalení pachatele je tou nejnudnější částí a pochybuju, že o něj vůbec někdo z diváků stál. Obecně dost mizerně natočené, hlavně střih (některé na sebe navazující záběry na sebe prostě nenavazují - příklad za všechny: Maigret s ministrem jdou velkou místností ke dveřím, jsou od nich asi metr. Střih. V dalším záběru z chodby jsou však ale asi tři metry od dveří.... A tak dále. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět parádní atmosféra, špičkový a stylový Bruno Cremer, poklidné tempo... Pořád vše při starém a v nejlepším možném stylu, naštěstí. Případ je tentokrát ještě o něco zajímavější, než obvykle a mě prostě hrozně baví to sledovat. Další předloha, kterou neznám, takže přidaná hodnota i v tomhle. Detektivka nejklasičtější. 75%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní atmosféra doby, kdy muži byli muži a ženy byly ženy. Maigret plný emocí, které mne vtáhly do děje natolik, že jsem necítila potřebu hnidopišsky sledovat přesnost práce střihače. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama