Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a zdymadlo (E13)

(epizoda)
  • Francie Maigret et l'écluse no.1 (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Belgie / Francie / Švýcarsko, 1994, 1 h 26 min

Komisař Maigret vyšetřuje útok na Emila Ducraua, majitele remorkérů a přístavních doků, lodí, domů a tančírny a mnoha dalších nemovitostí. Muže někdo bodl do zad a hodil do řeky. Lodníci ho vytáhli a naštěstí byl poblíž lékař, který zahájil resuscitaci a muže zachránil. Ducrau je arogantní a neurvalý, tvrdí, že si nic nepamatuje a s Maigretem zrovna ochotně nespolupracuje. Libuje si v tom, že manželku a své děti Jeana a Berthu neustále zesměšňuje a uráží a vyčítá jim, že jim jde pouze o jeho peníze a jmění. Ducrau se netají tím, že má milenky, také se často stýká s Alinou, dcerou svého podřízeného. Ducrau ovšem popírá, že by s ní měl milostný poměr. Aline je hezká, ale duševně zaostalá dívka, která má dítě. Kdo je jeho otec, se každý jen dohaduje. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mne jeden z nejlepších dílů. Nejen složitým propletencem událostí, které se nakonec logicky rozpletou, ale i atmosférou a vylíčením tvrdé povahy námořníků a zaměstnanců doků. V některých momentech však Maigret postupuje až příliš za hranu profesně možného, že ani v jeho případě to není uvěřitelné. Proto jedna hvězda dolů. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl moc povedený není. Děj je moc komplikovaný a plný zbytečností, co odvádějí pozornost. 3 * za ponuré prostředí doků. Obávám se, že jde o Holešovický přístav. Nejhorší je začátek. Dovody spadne opilec aby v ní byl nalezen další. To napsal Simenon? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokráte měl Cremer zdařilého spoluhráče v Jeanovi Yannem, rozehráli spolu velmi pěknou partii. A opět nechyběla špetka ironie. A já už konečně vím, proč se mi právě Cremerův Maigret líbí ze všech nejvíce. Je to takový Maigret nejmaigrovatější, konečně dostal patřičný nadhled, jemný humor a i tu štipku jízlivosti. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně temná a ponurá epizoda, v níž se to hemží pokřivenými rodinnými a mezilidskými vztahy, způsobenými především namyšlenou arogancí jednoho zbohatlíka, kterému se musí všichni kolem podřizovat a přizpůsobovat. Škoda jen některých málo pravděpodobných náhod, jako je například pád opilce do zdymadla zrovna ve chvíli, kdy se v něm topí muž bodnutý do zad, který by jinak z vody už nevyplaval... Tentokrát poněkud překombinované. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama