Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a Dlouhé bidlo (E01)

(epizoda)
  • Francie Maigret et la grande perche (více)

Komisaře Maigreta navštíví bývalá prostitutka Ernestine, přezdívaná Dlouhé bidlo, kterou Maigret kdysi zatýkal za krádež. Nyní Ernestine prosí Maigreta o pomoc, její manžel Alfred, který vykrádá tresory a kasy našel v jednom domě zavražděnou ženu. Zpanikařil a utekl, ale na místě činu zapomněl své lupičské nádobíčko. Od té doby, jako by se po něm slehla zem, schovává se, protože se bojí, že bude hlavní podezřelý. Maigret se vypraví do domu, který šel Alfred vykrást, ale v domě žije stará dáma se svým synem, zubařem, kterého před několika dny údajně opustila žena Marie. Oba shodně tvrdí, že o loupeži nic neví, ale právě lékařova minulost a jejich tvrdošíjné zapírání směřuje Maigretovo pátrání. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skromná výprava dává vyniknout síle příběhu, parádním dialogům a výborným hereckým výkonům v čele s charismatickým Bruno Cremerem. Esence všeho, proč mám tolik rád detektivky s komisařem Maigretem. 90%. P.S.: Za pozornost stojí i rozhlasová hra s Rudolfem Hrušínským a Jiřinou Bohdalovou v titulních rolích. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Konfrontácia Bruna Cremera a Michaela Lonsdalea sľubovala niečo v štýle Peter Falk verzus Donald Pleasance pri fľaškách vína, avšak tu hrá Lonsdale skôr druhé husle, pretože tie prvé hrá jeho mátinka a chlapík skôr celý čas hovorí, že nikoho nezabil, prípadne radšej mlčí. Zaujímavý psychologický prípad, kde tak trochu cítiť, že je televízny, našťastie v tých interiéroch to až tak nevadí. K spokojnosti mi asi chýbalo to, že samotné rozuzlenie nie je prekvapivé, aj keď cítiť, že tvorcovia rátali so šokom pre svojich televíznych divákov. 70% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Bruno Cremer je báječný Maigret, sedne mu to, působí věrohodně a navíc je sympaťák.. Dlouhé bidlo postrádá manžela, který se připletl nešťastnou náhodou k mordu a fofrem se zdejchnul.. A tak se Maigret vydává do domu zubaře, kde se údajný zločin měl stát a seznamuje se nejdříve se starou paní, následně s jejím synem.. Moc pěkná detektivka.. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická detektivka - zpočátku mi zpracování připadalo až příliš jednoduché, ale postupně jsem naopak čím dál víc oceňoval, že se nesnaží o zbytečné efekty a je tak vlastně věrná čistě svému starému dobrému žánru, což se už dnes prakticky nevidí. Takže docela příjemné retro. I na Cremera jsem si postupně zvykl, přeci jen jsem měl Maigreta spojeného především s Gabinem. Ale i to se nenápadně poddalo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mám detektivky rád, tak komisař Maigret mi nějak uniknul. Respektive viděl jsem jenom nějaký ty novější verze s Rowanem Atkinsonem. A Bruno Cremer mi do role Maigreta pasoval rozhodně víc než Mr. Bean. Jinak se jedná o takovou poctivou detektivku, kde nejsou žádný akční scény, ale hlavně se tam mluví a pomaličku se rozmotává případ. Rozuzlení případu ovšem žádný velký překvapení nepřineslo. Ale určitě se podívám i na další epizody. Slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama