Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a dražba při svíčce (E17)

(epizoda)
  • Belgie Maigret et la vente à la bougie (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Belgie / Česko / Švýcarsko / Francie, 1995, 1 h 37 min

Komisař Maigret je služebně mimo Paříž, je ubytován ve venkovském hostinci, kde ho momentálně trápí chřipka a navíc venku vytrvale prší. V noci je jeden z jeho spolunocležníků Borchain, ve svém pokoji zavražděn. Většina hostů se sjela do hostince kvůli dražbě domu. Mělo jít o takzvanou dražbu při svíčce, což znamená, že po dobu dražby se postupně zapalují tři svíčky, když dohořívá třetí svíčka, částky se takticky přihazují a v okamžiku, kdy svíčka zhasne, vítězí ten, kdo přihodil jako poslední. Zavražděný Borchain byl bohatý sedlák, a měl v úmyslu účastnit se dražby. Z pokoje zmizela jeho peněženka, ve které měl velké množství peněz. O dům, který jde do dražby, je velký zájem, proslýchá se totiž, že v domě je ukrytý poklad, který si tam ke konci války schovali Američané, které pak zabila mina. S jedním z Američanů měla poměr Juliette, která je nyní majitelkou hostince. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret má rýmečku a kašílek, takže je na smrt nemocen. A v tomto stavu musí vyšetřovat dvě smrti! Celý děj je zasazen do jednoho prostředí, ale dynamičnosti příběhu to vůbec nevadí. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozuzlení vcelku běžné a předvídatelné, ale atmosféra příběhu, vyprávění a všeho výborná, zajímaví herci, znamenité dialogy. Klasická detektivka, jak má být. Když to člověk vidí jen hodinu poté, co shlédnul jeden díl jedné současné české kriminálky, tak je mu až smutno, kam se tenhle žánr ubral v současné nadprodukci, kdy o vlastní pátrání a tragický příběh jde až v kdovíkolikáté řadě jako kdyby na tom tenhle žánr nestál. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto vynikající díl. Jedna z nejlepších epizod. Nesmírně zajímavá zápletka i prostředí, uzavřená společnost, nemocný Maigret a i v rámci seriálu zatím naprosto jedinečná celková atmosféra. Tady si všechno sedlo, jak mělo. 90%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama