Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a stará dáma (E16)

(epizoda)
  • Francie Maigret et la vieille dame (více)

Maigreta navštíví starší dáma z velmi vlivné a zámožné rodiny Bessonových. Stará paní se domnívá, že ji chtěl někdo otrávit. Její služka totiž vypila vodu s kapkami na spaní a zemřela, tato sklenička byla původně určena paní Bessonové. Analýza prokáže, že roztok obsahoval arsen. Madam Bessonová pořádala ten večer oslavu svých narozenin, v jejím domě se tedy pohybovalo mnoho lidí, včetně jejího nevlastního syna, poslance Charlese Bessona se ženou a dětmi, dále jeho bratr Théo a také její dcera Arlette, která u ní tu noc přespala. Jak Maigret zjistí, stará paní není moc oblíbená, s dcerou Arlettou se často hádá, moc se nesnese ani s poslancovou ženou, podle ní si Charlesův otec kdysi tuto podřadnou prodavačku z cukrárny, svobodnou matku, vůbec neměl brát a už vůbec jí neměl kupovat takové zbytečnosti, jako drahé šperky… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět další pětihvězdičkový Maigret. Tenhle případ patří v maigretovském cyklu k mým nejoblíbenějším a celkově je zcela určitě jedním z nejlepších vůbec, i co se předlohy týče. A tohle zpracování se naštěstí také povedlo. Vpravdě simenonovské, perfektně obsazené. Není co vytknout, Špičková detektivka v tom nejklasičtějším střihu. Chcete-li začít s Cremerovým Maigretem od těch nejlepších epizod, tohle je rozhodně skvělá volba. 90%. ()

bohus75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná kriminálka, někdo na fóru napsal. Souhlasím, takže pro mě rozhodně dívatelný seriál. Půlhvězdu přidává tehdejší Francie, i když tady si na ni zdatně hraje třeba dejvické nádraží :-) Další hvězdu přidává Bruno Cremer, jako Maigret je naprosto přesný. Ani dabing vůbec není špatný. No a kdo chce dostoupat na pětihvězdičkový vrchol, pustí si rozhlasové adaptace s nedostižným hegemonem českého hereckého nebe a mým největším oblíbencem Rudolfem Hrušínským... ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret a stará dáma -  pre mňa známi príbeh , ktorý som si prečítal a mám ho aj v pamäti z rozhlasu, kde Maigreta famózne stvárnil Rudolf Hrušínsky..   Tomuto dielu dávam  75%... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama