Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a čtyři esa (E39)

(epizoda)
  • Francie Maigret et le fou de Sainte Clotilde (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Belgie / Lucembursko / Švýcarsko, 2002, 1 h 28 min

Maigret jede do Štrasburku za svou ženou, která odjela navštívit neteř. Cestou Maigret vidí, jak neznámý muž vyskočí z rozjetého vlaku. Dlouho neváhá a vyskočí také. Odnese to ovšem vymknutým kotníkem a neznámý je pryč. Maigreta dopraví do nejbližší nemocnice v městečku Sainte-Clothilde, kde ho ošetřuje velmi komisní, až nepříjemný doktor Rivaud. Protože u sebe komisař nemá doklady, ihned se dostaví místní komisař Leduc. Když se vše vysvětlí, Leduc prozradí Maigretovi, že městečko žije ve strachu z násilníka, který napadá ženy. Právě před dvěma dny byla přepadena jistá pradlena, kterou se násilník pokusil uškrtit její vlastní punčochou. Maigret se o tento případ začne zajímat a brzy zjistí, že k podobné vraždě – uškrcení punčochou – došlo už před sedmi lety. Stejný případ byl vyšetřován ve Vichy. Všichni jsou přesvědčeni, že v kraji řádí neznámý maniak... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jo, docela dobrý. I zde staré a obehrané. Detektiv coby magnet na vraždy. Kam přijde, tam se nějaká semele. Ve skutečnosti za celý profesní život vyšetřuje "průměrný detektiv" takových případů pár... Základní znalost historie při sledování nutná. Obávám se, že většině populace už pojem Vichistické Francie vůbec nic neříká... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době skutečně špičkový Maigret, proti němuž nemůžu říct vůbec nic. Tentokrát byl jeho případ opravdu mimořádně zajímavý a nezvykle temný. Jinak je naprosto všechno při starém a funguje to, jako vždycky. 90%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret zapomene na to, že už mu není dvacet a vyskočí z jedoucího vlaku, hra na kamzíka se však nezdaří a tak končí komisař s ovázanou nohou v zapadlé vísce. A jaké překvapení, že právě v oné vesničce se dějí prapodivné zločiny, které jsou zřejmě dílem šílence. S šarmem sobě vlastním přijde Maigret všem záhadám na kloub. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama