Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a čtyři ženy (E26)

(epizoda)
  • Francie Maigret et le Liberty Bar (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, 1997, 1 h 32 min

Maigret přijíždí do jihofrancouzského městečka, aby vyřešil choulostivou záležitost: na zahradě vily byla objevena mrtvola bohatého australského podnikatele. Hrdina francouzského odboje žil ve Francii už dlouhá léta. Ve vile s ním bydlely i dvě ženy, matka a dcera, obě jeho milenky. Ty shodně tvrdí, že jednoho dne, po obvyklém „výletu“, během něhož se pravidelně opíjel a přivážel vždy jistou sumu peněz, se smrtelně zraněný muž zhroutil na schodech vily a zemřel. Ženy ho v panice zakopaly. Pátrání po osobnosti Williama Browna a motivů jeho vraždy přivede Maigreta do zapadlého Liberty baru, jehož majitelkou je bývalá prostitutka Mado, která tu žije se svou krásnou mladou chráněnkou, též prostitutkou Sylvií. K nim pravidelně Brown docházel a trávil tu vždy několik dní, silně nasáklých alkoholem… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukat se na to dalo... Ano, komisař Maigret ukázal, že má srdce citlivé, to ano. Jinak ten život hlavního hrdiny -  jedna velká špína a nemravnost. Nebyl to můj hrdina a stručně řečeno: Jaký život, taková smrt! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... a zase další těžce průměrná epizoda, na které není zajímavého vůbec nic. Tentokrát je to opět spíš nuda, ve které tradičně září Bruno Cremer, jehož Maigret je samozřejmě i zde naprosto fantastický. Předloha je jednou z těch, které jsem četl a z těch, které příliš nezaujaly. A tohle zpracování mě nebavilo úplně stejně. Průměr. Ale atmosféra je jako tradičně zachycená na jedničku. 60%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komisař Maigret ve scela průměrné kriminálce. Režie - Michel Favart. Námět - Georges Simenon. Scénář - Bernard Marié. Hudba - Laurent Petitgirard. Kamera - Chris Schutte. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama