Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a obchodník s vínem (E37)

(epizoda)
  • Francie Maigret et le marchand de vin (více)

Obchodník s vínem René Chabut právě opouští svou milenku a také osobní sekretářku Anne-Marie. Měli spolu jako obvykle schůzku v luxusním hodinovém hotelu, jehož majitelkou je Maigretova dobrá známá Madame Blanche. Když jde Chabut na ulici ke svému autu, je zabit několika ranami z revolveru. Od místa činu prchá muž v dlouhém světlém baloňáku. Maigret brzy zjišťuje, že Chabutovou vášní byly ženy: v jeho okolí nenajde prakticky jedinou, se kterou by obchodník s vínem někdy neměl kratší či delší poměr. S manželkou Jeanne se tak ostatně již dávno dohodli: žili vedle sebe jen jako dobří známí... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět není třeba psát cokoliv navíc. Tradiční, standardní Maigret, který rozhodně nijak neurazí. Nápaditá kamera, výteční herci, tradičně famózní Cremer, zajímavý případ a po delší době opět o něco temnější a pochmurnější atmosféra. Skvělá detektivka v tom nejklasičtějším střihu i po 37. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z těch čtyř dílů natočených z části v ČR v roce 2001 a odvysílaných 2006 zatím jasně nejslabší, scénáristicky naprosto nezvládnutý konec, kdy obligátní otázka "kdo je vrah" ani nemůže být řešena. Nudná zápletka spočívající jen v chaosu "co je zase proboha tohle za postavu?; a kdo že je tohle?". ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama