Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a přístav v mlze (E20)

(epizoda)
  • Francie Maigret et le port des brumes (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Švýcarsko / Belgie / Irsko, 1996, 1 h 28 min

Maigret pátrá po totožnosti muže, který nemá doklady, nemluví a vůbec na nic nereaguje, na hlavě má jizvu po střelné ráně. Když nechá Maigret mužovu fotografii otisknout v novinách, ozve se mladá žena, Julie, která je služebnou neznámého. Muž se jmenuje Joris, před pěti týdny náhle zmizel, nikdo neví, kam, ani proč. Maigret se snaží vypátrat, kde Joris celou tu dobu byl a co se mu vlastně přihodilo. Ale Jorise je v noci otráven. Dědičkou veškerého jeho majetku je Julie. Maigret zjistí, že do případu je zapleten místní starosta Grandemaison, rejdař, pro něhož Joris dlouhá léta pracoval. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret tentokrát vede většinu vyšetřování sám bez asistence svých inspektorů i místní policie. Námořníkům se podaří ho přelstít a tak Maigret bude muset projevit svoji velkorysost. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době zase jedna trošku slabší epizoda, ale v rámci celého cyklu si stále udržuje standard, takže není co řešit. Bruno Cremer je tradičně vynikající, atmosféra a prostředí úžasné, i samotný případ se řadí k těm lepším, jen adaptace se na předlohu a zpracování s Rudolfem Hrušínským tentokrát nechytá. Přesto je to pořád krásně odpočinkové potěšení. 75%. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama