Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a sklepy hotelu Majestic (E07)

(epizoda)
  • Francie Maigret et les caves du Majestic (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Belgie / Francie / Švýcarsko, 1993, 1 h 36 min

Když přijde zaměstnanec hotelu Majestic, Prosper, ráno do práce, najde ve své skříňce zavražděnou ženu. Jde o Emillien Clarkovou, která obývala se svým synkem, jeho učitelkou a komornou nejdražší apartmá. Její manžel, bohatý americký průmyslník, odcestoval pracovně do Říma. Jak ale později Maigret zjistí, Clark nikam neodjel, pouze přejel taxíkem do jiného hotelu, kde strávil noc se svou milenkou, učitelkou svého syna. Maigret vypátrá, že Emillien byla původem Francouzka a kdysi pracovala ve vykřičeném podniku, kde v té době pracoval i Prosper. Ten Emillien znal a miloval, a dokonce s ní má i dítě… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si drží stále příjemnou rozvážně starosvětskou atmosféru a epizoda má tentokrát i zajímavou zápletku, kterou Maigret jako vždy s přehledem i nadhledem krok za krokem vyřeší. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po právu jeden z nejznámějších Maigretů. Velmi povedené zpracování - jako ostatně téměř vždy. Opět nechybí typická dobová atmosféra, tentokrát i poměrně nápaditá vražda a Bruno Cremer v klasické maigretovské poloze. 75%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi nudný Maigret, za což asi nemůže Cremer, ale scénář. Není v podstatě o čem, když ani napodruhé nemáte zájem vnímat, kdo je vrah, o co tam jde a jak se to vyvíjí. Nudná klasika, u níž lze pochválit jedině původní dabing z dílny Marie Fronkové. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Komisař Maigret má v kanceláři pověšen portrét autora románové předlohy Goergese Simenona. (Snorlax)

Reklama

Reklama