Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Běloch Buck McGriff a jeho černý kolega Albaby Perkins jsou civilními detektivy, kteří pracují pro vojenskou policii v útvaru pro vyšetřování kriminálních činů v armádě (CID). Píše se rok 1968, americká přítomnost v Saigonu se chýlí ke konci a dva jsou pověřeni úkolem najít vraha, který ve válkou zmítaném městě vraždí vietnamské prostitutky. Pátrají v nepřátelském prostředí špinavých vedlejších uliček a snaží se vraha najít dřív, než opět udeří. Není to však jednoduché pátrání. Proti sobě mají nejen vietnamskou policii s nepřátelsky naladěným šéfem Limem Greenem, ale také nepřátelský dav, a vrah je navíc vždy o krok před nimi. Všichni svědci, kteří by mohli do případu vnést jasno, jsou totiž jeden po druhém systematicky vražděni. Přesto se krok po kroku dostávají dopředu a jejich pozornost se soustředí na hlavního podezřelého, vysoce postaveného amerického důstojníka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tahání za nitky vyššími kruhy a vyšetřování v nepřátelském prostředí spojené s přeskakováním (žlutých) klacků naházených pod nohy aneb klasická detektivní story napasovaná do backgroundu vietnamské války s lehce vnucující se myšlenkou, že Američané jsou vlastně doma všude.. Vzkříšení seržanta Eliase je povedené, jeho parťák disponuje výkonným žvýkacím svalem (v soutěži o co nejrychleji vyžvýkané Pedro by bral stříbro za bezkonkurenčním jakem S.Tofim), nicméně Crowe si nakonec v mých očích uškodil jedinou silnou scénou, která po hříchu ještě víc uvedla v zapomnění ten šedivý zbytek. Ano, je to ta památná, kdy Scott Glenn současně předvádí, jak se hájí důstojnická čest a testuje jeden z nejlehčích padáků z výbavy amerických výsadkářů.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som nejaky odlisny vojnovy film o Vietname, ale dostal som tuctovu detektivku v ktorej dvojica vysetrovatelov patra po vrahovi prostitutok. A nahodov sa to odohrava pocas vojny vo Vietname. Vyraznejsie vo filme vycnieva jedine psychopaticky plukovnik v podani Scotta Glenna. Na druhej strane mlady Willem Dafoe mi pripadal prekvapivo nevyrazny rovnako ako cely film. 4/10. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vietnamska voja na striebornom platne je dnes uz vlastne folklor, filmov na tuto temu vzniklo skutocne pozehnane. Tento je bez napalmu, bez plazenia sa dzunglou .....tentokrat US detektivi pracuju na odhaleni vietnamskeho vraha. Cervenak dobre pise o tej zuvaclke - ten chlap mi nepripominal cloveka, ale prezuvavca : 62 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Klasický thriller o vyšetřování případu, za jehož nitky tahá někdo hodně vysoko - navíc ve zblázněné zemi a době, v Jižním Vietnamu těsně před americkým odchodem a před zhroucením. To slibuje pěkně pochmurnou a depresivní podívanou, zvláště pokud je v hlavní roli přítomen "ďábel" Willem Dafoe. Jenomže to by se film musel obejít bez svého "klasického" rozuzlení a nejspíš taky bez drobné "aférky" Dafoea s jednou mladou milosrdnou sestrou. V každém případě potěší nečekaně absurdní momentka s šíleným důstojníkem v helikoptéře, která jako by se sem dostala z jiného filmu (třeba Apokalypsy nebo Olověné vesty). ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Sajgoňák je velmi kvalitní kriminálka, které bych rozhodně neříkal Válečňák nebo Thriller. Frajerský Dafoe a ještě frajerštější Hines jdou po hlavě do akce a nikdy nezapomínají dodat tolik oblíbenou drs%náckou hlášku, která umí přidat danému momentu na zajímavosti. Perfektní hudba, dobré akční segmenty a skvělé exteriéry jsou příjemným pokoukáním. Nebýt tak předvídatelného konce, neváhal bych hodnotit plným počtem... ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama