Reklama

Reklama

Maigret


Maigret se mýlí (E15)

(epizoda)
  • Belgie Maigret se trompe (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Belgie / Francie / Švýcarsko, 1994, 1 h 23 min

Komisař vyšetřuje smrt mladé ženy, bývalé prostitutky. Louisa měla poměr s bývalým pasákem a saxofonistou v baru, Pierrotem. Pierrot Louisu miloval, ale ona si ho vzít nechtěla, byl totiž chudý. Louise se nechávala vydržovat zámožným mužem, toho sice ho nemilovala, ale po jeho boku si žila jako dáma. Tím mužem je doktor, profesor Gouin, který se s Louisou seznámil v nemocnici, kde ji operoval. Sblížili se a on jí pronajal a zařídil byt v domě, kde sám bydlel se svou ženou. Profesor měl ještě další milostné pletky, o kterých jeho žena věděla a tolerovala mu je. Gouinovi bylo celkem jedno, že mnohým ženám zničil život, zaobíral se pouze sám sebou. Ženy byly pro něho pouhým zpestřením. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý Maigret, který by mohl být ještě lepší, pokud by na na konci nepůsobily křečovitě, nepravděpodobně a nepromyšleně záběry z knihovny a samotný závěr. Takhle film působí dojmem, že sám autor nevěděl, jak si se situací poradit, a tak zaimprovizoval. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dost možná nejslabší Maigret, ale naštěstí přesto nijak špatně. Zápletka, rozřešení i zpracování je sice tentokrát horší, než obvykle, ale Bruno Cremer je tradičně dokonalý a všechno zachraňuje, ostatně i výkony dalších herců jsou na tradičně vysoké úrovni a stopáž není nijak přepálená, takže jsem spokojen i tentokrát. K nedělnímu obědu je tenhle seriál prostě moc fajn. 70%. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Maigretů. Excelentní studie důsledků činnosti namyšleného narcistického psychopata. Rozhovor v profesorově bytě je scénáristickou perlou. Maigretovo rozhodnutí na konci tento díl završuje pověstnou třešničkou na velmi dobře natočeném kriminálním dortu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napětí z první poloviny filmu se pomalu vytrácí, ironie mizí a na síle získává nudný příběh završený roztodivným koncem. Toto je velice nevyvážený díl, taková kolísavost úrovně nemá v celém seriálu obdoby. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto má poměrně šťávu. Jen mi připadá pitomé, že v budově knihovny Maigret vyslechne příběh o narození malého Olliviera. Kurva, taková náhoda. Myslím, že zase točeno v Praze. Ten profesor je řízek, Hitlerovi by se líbil. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama