Reklama

Reklama

Maigret


Maigret ve škole (E41)

(epizoda)
  • Francie Maigret à l'école (více)

Komisař Maigret dostává dopis od malého Jean-Paula Gastina z vesničky Saint-André v départementu Charente. Kdosi tam zastřelil Léonie Birardovou, zlostnou a pomlouvačnou stařenu, kterou nikdo neměl rád. Z vraždy byl obviněn otec Jean-Paula, místní učitel. Když Maigret přijede do vesnice, vnímá, že zatímco ženy pracují a starají se o děti, muži tráví valnou část dne v místní hospodě a systematicky se tam opíjejí. Poznává rodinu malého Jean-Paula, který nemá prakticky žádné přátele, protože vesničané jeho rodinu mezi sebe nikdy nepřijali. Kdo nepochází „z jejich kraje“, je automaticky cizinec a vyděděnec. Maigret brzy zjistí, že téměř všichni chlapci ve vesnici mají malorážky, jejichž náboj „long rifle“ mohl docela dobře stařenu zabít. Podezřelých je ovšem nadbytek: stejně jako stařena nenáviděla své okolí, její spoluobčané zas nenáviděli ji... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Maigret s nádhernou a zároveň nádherně pochmurnou atmosférou. Malá vesnička, ve které může být vrah každý, všichni to navíc jsou sympaťáci a způsob, jakým Maigret k případu přijde, je taky moc pěkný. Opět příjemná detektivka s výtečným Cremerem (a nejen jím) a příjemnou stopáží. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jules Maigret přijíždí do pochmurné vesničky, aby zbavil podezření z vraždy místního učitele. Obyvatelé jsou fakt sympaťáci, jeden ochmelka vedle druhého a všichni společně nenáviděli mrtvou. Tohle může vyřešit jen nejslavnější detektiv Francie. A taky trochu kostrbatě vyřeší. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Béčková detektivka k nedělnímu kafíčku, která nenadchne ale ani nenaštve. Story je trochu neohrabaná, zpočátku chvíli potrvá než divák zjistí "kdo je kdo", od poloviny už je viník uhádnutelný, ale přesto: viděl jsem už větší kraviny se slavnějším jménem. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku je dopis malého chlapce, který prosí Maigreta, aby pomohl jeho otci, obviněnému z vraždy. Podivná vesnička, kde nemají rádi nikoho, kdo nepochází z jejich kraje, hospůdka se štamgasty, kteří se dennodenně opíjejí, nenávist vůči učiteli a celé jeho rodině. Mrtvou neměl nikdo rád, byla zlá a každému ubližovala, přesto na ni na jejím pohřbu kněz pěje ódy. Byla místní, vše odpuštěno. V takové pokrytecké  vesničce by se mi nelíbilo. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama