Reklama

Reklama

Maigret


Můj přítel Maigret (E35)

(epizoda)
  • Francie Mon ami Maigret (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie, 2001, 1 h 32 min

Na břehu malého ostrůvku ve Středozemním moři je nalezena mrtvola muže jakéhosi Marcelina. Komisaře Maigreta, který přijíždí vraždu objasnit, doprovází tentokrát nejen jeho synovec inspektor Paul Lachenal, ale také anglický inspektor Pyke, který se rozkoukává ve Francii v rámci výměny mezi francouzskou soudní policií a Scotland Yardem. Maigret zjistí, že Marcelin – kterého kdysi znal, a který si odseděl několik let ve vězení – se před smrtí v hotelu vychloubal tím, že jsou s Maigretem přátelé. U mrtvoly se dokonce našel dopis, který kdysi Maigret po Marcelinově zatčení napsal jeho jménem Marcelinově přítelkyni Ginette. Maigret se na ostrově setkává s galerií rozmanitých postav: je tu nadaný malíř Yann Deferre a jeho mladičká přítelkyně Anne, která s ním utekla z domova, je tu Emile Zucca byl před osmi lety obviněn z vraždy, ale pro nedostatek důkazů byl propuštěn na svobodu, jeho matka Célestine a současná milenka Ginette… a všichni by mohli mít motiv. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

mac000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do příběhu i filmu vnáší bonus postava britského inspektora ze Scotland Yardu, který na konci zhodnotí Maigretovy vyšetřovací metody, o nichž "určitě bude informovat doma v Yardu". ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bruno Cremer jako obvykle skvělý. Kdyby neměli autoři příběhu potřebu z inspektora Scotland Yardu Pykeho za každou cenu dělat šaška, dal bych o hvězdičku víc. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostrov nabitý atmosférou prázdnin a jeden mrtvý, kterého vlastně ani nebyla tak moc škoda, jsou předloženi Maigretovi, A ten tentokrát s jednou mrtvolou vyřeší naráz vraždy dvě. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cremer byl a je skvělým hercem "Staré fr.školy" a tudíž důstojným náhradníkem dávno zapomenutého Gabina, který si zaslouží být zvěčněn v srdcích všech milovníků filmového plátna.! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama