Reklama

Reklama

Lidé moře

(TV film)
  • USA Sea People

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Amanda žije v poklidném rybářském městečku. Je nadějnou plavkyní a ve vodě je tedy jako doma. Místní pověsti o mořských pannách, které lákají námořníky do vody a nikdy je už nepustí na souš, bere dívka s rezervou. Trápí ji jen to, že její otec musí kvůli práci odjet na půl roku od rodiny. Jednoho dne Amanda spatří neznámého starého pána, který skočí z mostu do studené vody. Dívka ho zachrání, ale ukáže se, že pan John McRae vůbec nechtěl spáchat sebevraždu. Podivínský stařík si prý prostě chtěl zaplavat. Amanda pozná i Johnovu ženu, vlídnou paní Bridget. Na obou lidech je však něco zvláštního. Amanda po pár dnech odhalí jejich tajemství, když je náhodou spatří odpočívat v nádobách se studenou mořskou vodou. McRaeovi jsou totiž lidé moře, tvorové, podle kterých vznikly pověsti o mořských pannách. Na první pohled jsou k nerozeznání od lidí, nade vše však milují oceán, jehož chladnou vodu potřebují k životu stejně, jako ostatní lidé potřebují vzduch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Radim 

všechny recenze uživatele

Na televizní formát docale povedený film/pohádka. Pro mě bylo zajímavé hlavně obsazení: Hume Cronyn, u kterého obdivuji vitalitu (v době natáčení měl 88 let) a jeho filmová manželka Joan Gregson, která mi byla nesmírně sympatická. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepříliš inteligentní ani inteligentně originální, stále však celkem přijatelné a "zbaštitelné" - tímhle směrem se ostatně americká dětská odpočinková b-produkce ubírá už delší dobu, takže si těch milých mořských panen i lidí můžeme "užívat" čím dál častěji. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama