Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Tak toto je zrejme najhorší sequel aký som kedy videl. Samozrejme s prihliadnutím k rozpočtu, kvalitám jednotky a očakávaniam. Medzi jednotkou a dvojkou je taký priepastný rozdiel, že sa ani nechce veriť, že ich točil ten istý človek. Naozaj. Dvojku som videl len v TV a po celý čas som len neveriacky krútil hlavou. Jason Patrick ako náhrada za Keanu Reevesa je absolútne žalostný a nudný. S Davidom Morrisseyom zo Základného inštinktu 2 si môžu podať ruku. Sandra Bullock tu je kvôli tučnému šeku, Willem Dafoe je karikatúra zloducha a film vyzerá ako by Lloyd A. Simandl dostal rozpočet 100 miliónov a pustil sa do práce. Nasledujúce De Bontove filmy viac-menej potvrdili, že Speed a Twister boli zrejme len šťastím začiatočníka. Tak nenormálne spackaný film ako je NR 2 totiž talentovaný režisér natočiť nemôže. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je mi jasny, ze tvurci chteli vytezit z uspechu prvniho dilu, takze je to jen takova kopie, kde melo bejt ale vse ve vetsim, ale ze by to byl vylozene propadak, to urcite ne. Tim, ze se dej ale odehrava na lodi tak trochu vymizelo to napeti prvniho dilu, sice se opet neda zastavit, ale postavy v podstate behaj po palube, takze to je normalni akcni film. Ale precejen to je az na par hluchejch mist opet neprerusovana akce. Navic zaporak v podani Dafoea je snad jeste lepsi nez Hopper. Sandra je taky v pohode, akorat misto perfektniho Reevese tu je radoby drsnej blbecek Jason Patric, kterej na to fakt nema. O hodne slabsi nez prvni dil, ale v porovnani s jinejma akcnima filmama to je prumer, takze to ty 3* da. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

De Bont přestoupil z autobusu na výletní loď a šel ke dnu. Role záporáka se měl původně zhostit G.Oldman, ale zvolil Air Force One (tomu se říká z deště pod okap) a ač se jeho náhradník Dafoe snaží ze všech sil, vytáhnout tento snímek nad průměr je stejně marné jako najít plastovou kachničku ve vaně Tonyho Montany.. Od nynějška už Sandro choď raději všude pěšky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kouzlo se vytratilo. I když jednička pro mě není žádnej kult, tak po řemeslný stránce ten film fungoval. Tady už nefunguje nic vaří se doslova už jenom z vody ve snaze vytřískat z jednoho námětu ještě nějaký money. Až na to, že to nefunguje je to strašná nuda a je až zarážející jak hrozně vážně se ten film bere i když je to evidentní kravina s miliardou chyb. Sakra tohle De Bont posral to bych nečekal.20% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Štandardná akčná bejkovina s motorkou, lietadlom, loďou, skúterom, motorovou pílou a cool hudbou od Marka Mancinu. O niečo horšie ako Vodný svet, no stále dostačujúco zábavné. Hoci občas inak, než tvorcovia zamýšľali. A záver je bombastický. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Při finální scéně se Annie Porterová (Sandra Bullock) téměř srazí s autobusem linky 33, který směřuje do Downtownu. V autobusu stejné linky se odehrával děj předchozího filmu Nebezpečná rychlost (1994). (bejkovec)
  • Snímek se umístil na 24. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři britského filmového časopisu Empire. (orkadimenza)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 164,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama