Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Kyle Bodine se zamiloval do ženy, která o něj zprvu nejevila zájem, neboť byla vdaná. Byl jí zcela okouzlený, znovu ji vyhledal - a tehdy začal jejich milostný román. Muž krásné Rachel byl násilník a týral ji. Netrvalo dlouho a manželka ho zabila. V panice povolala na pomoc svého přítele a on jí pomohl zahladit stopy. Za nějaký čas ale Kyle zjistil, že věci se mají jinak, než původně předpokládal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (41)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kyle Bodine naivně uvěřil tajemné krásce Rachel Munro a sám sebe nepříliš vychytrale lapil do propracované pasti. Odhodlaně se vrhl do odhalování pravdy, aniž by tušil komplikovanost zápletky a rozhodně si neuvědomil, že boj neprávem obviněného muže nemusí vždy skončit tím nejhappyendovštějším happyendem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brilantní žánrovka, která mi některými svými aspekty (hlavní femme fatale, výběr hudby, déšť) evokuje moderní noirovky typu Basic Instinct. Herecky bez debat suverénní, scénáristicky však neménně vydařené. Dialogy jsou nebývale trefné a úderné, o to více z úst charizmatického Eda Harrise. Scénář je povedený a zápletka solidní - občas lehce nepřehledná, ale dá se to přežít. Jednání hlavních hrdinů je však uvěřitelné a to je vzhledem ke kontextu filmu to nejpodstatnější. Závěr je až nečekaně drsný, ale rozhodně stojí za to. Překvapivě málo známý a přesto nadstandartně zmáknutý kousek, který svou kvalitou zastiňuje některé leckdy i mnohem slavnější kolegy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasický devadesátkový thriller s femme fatale, který nenadchne, ani neurazí. Víc než na budování atmosféry či nějaké napínavé chvilky se Bailey soustředí na stavbu zápletky a to je asi trochu chyba. Poměrně předvídatelný děj se v závěru dočká několika veletočů, které působí až příliš překombinovaně a je tu tolik proměnných, že to ani nedává valný smysl. Nicméně koukalo se na to i tak dobře a jestli se něco povedlo stoprocentně, tak je to casting s nádhernou Madeleine Stowe. Ta by mě zblbla taky. 60% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka se vším, co ke správné detektivce patří – zajímavá, napínavá, solidně natočená, hudební podmaz trefně zvolený, herci výteční. Okouzlující Rachel působí zranitelně a křehce, její manželství s hrubiánem a děvkařem nestojí za zlámanou grešli a celé její já volá o pomoc. Není divu, že se do ní sympatický polda zamiluje až po uši a zrozená náklonnost je viditelně oboustranná. Pravdou ovšem zůstává, že kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá a vražda nespadá do omluvitelných hříchů. Celou dobu jsem byla zvědavá, kdo je ten v pozadí, za tím, tušený, však dobře skrytý. Závěrečný kotrmelec je vydatně výživný. „Moje babička tomu říkala porcelánový měsíc, je jako velký talíř, působí na lidi a ti pak dělají divné věci.“ - aneb měsíc v úplňku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který si svou přímočarostí a chytrostí hravě utírá zadnici většinou současné produkce tohoto žánru. Užijte si krásnou M.Stowe s pletí čínského porcelánu, detektiva E.Harrise, jenž vyšetřuje vraždu a přitom zároveň zahlazuje její stopy (!) a jeho kolegu, zdánlivé ucho B.Del Tora, prokazujícího talent, ačkoliv má na své herecké bradě ještě rozlitý nejmíň litr krabicového mléka. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama