Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je asi nejlépe vidět, že bondovky jsou takové pohádky pro dospělé. Padouch užuž chce Jamese zabít, ale pak řekne něco jako: "Hohoho, ale nejdřív si tě vychutnám!" Načež kolem něj začne zběsile pobíhat a dá tak našemu hrdinovi dostatek času, aby se nějak vpravdě originálně zachránil, zatímco padouch se pořád šíleně chechtá. Ano, jednou se to dá snést, ale když se to v jednom filmu objeví pětkrát? Proč ho jednou prostě normálně neodprásknou hned když na něj narazí? Dále mě štvou některé scény, kdy si říkám jestli jsou Bondovi protivníci skutečně takoví kreténi nebo jestli se snaží udělat režisér kreténa z nás. Příklad? Automobilová honička. Zločinci jedou v nejnovějších fárech, Bond v jakémsi prapodivném prdítku. Zločinci po něm z dálky pálí seč mohou, načež přijedou až k němu. Bond jim s úsměvem zamává a... oni po něm nevystřelí! Přestože viditelně drží bouchačky v ruce! Když se takových scén navíc účastní vetchý téměř šedesátník Moore, kterému zde nevěříte nos mezi očima, vyjde mi z toho smutný závěr. Agent 007 ve For Your Eyes Only není vtipný, ale směšný. A mezi tím je velký rozdíl... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Bondovka, ale furt parádní. Honička na lyžích byla nejlepsi, když Bond všechny sejme a má parádní faro, opět pěkný herecky, ale já bych sel spíš do ty bloncky narozdíl od Bonda. Zaporak mohl být zajimavejsi, ale zabijáci byli celkem dobrý i když na Bonda nikdo nemá. Ten začátek byl taky Supr i když jsem nevěděl kdo je na tom vozíčku..nebyl to ten z Žijes jen dvakrát? No to je jedno každopádně dobrá zábava. ,,nesnášel výšky" ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Po Stars Wars co předvel mimule, nám Bond spadl z kosmu rovnou do pořádné akce na začátku hodil do komína jednu legendu a pak už to jelo, dostal k ruce docela nadupanou holku, jenže tentokrát neměl 007 moc času, pořád ho někdo chtěl sejmout a v podstatě bylo vidět že když jde o dívčí oči, Bond se s tím nesere. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Už po několikáté je Bond nejlepší hned v úvodní scéně. Skvěle natočené, působící opravdově. Ačkoliv jsem návrat Blofelda úplně nečekal a nepochopil, ale budiž. Následuje podobně příšerná píseň jako byla ve Špion, který mě miloval a potom poměrně vynikající první hodina. Nebo jako, těžko říct. Já jsem totiž zjistil, že si Bonda asi víc užiju pod vlivem. Jenomže pak si z něho strašně málo pamatuju, zvlášt, když v tomhle díle není zas tak nic extra výjimečného. Takže jsem vůbec nepochopil, co vlastně byla ta skříňka, o kterou strašně šlo, ale oceňuji, že nešlo o zničení lidstva jako vždycky. Moc jsem se nevyznal v těch záporňácích. Nejdřív jsem si myslel, že jde o toho Liama Gallaghera, pak je tam spousta Ivanů a on přitom je zásadní ten Lenin. Co jsem ale zaznamenal, byla bond girl. Je to konečně trochu jiný typ holky, krásná, ale přirozeně krásná, ne žádná dámička nebo umělotina z playboye, což mi naprosto vyhovuje. Ještě víc mě ale zaujal její herecký výkon, který byl určitě nejhorší ze všech dosavadních hlavních bond girl a že konkurence je docela silná. V té první hodině jsou hodně ohrané věci jako automobilová honička nebo honička na lyžích (tady ale opravdu speciální), ale jakobych v tom viděl vliv Indiana Jonese, což je zrovna film, se kterým šel tenhle Bond do kin prakticky společně. Bond je čím dál více tragikomickým hrdinou, ale v tom dobrém. Je to takové sympatičtější. Co mi přišlo tragikomické v tom špatném, byla postava mladé krasobruslařky, která je tak strašně nevinná, že se s ní Bond nechce vyspat, protože by měl asi černé svědomí. Vtipné, netušil jsem, že Bond nějaké svědomí vůči ženám má. A důvod? Krasobruslařka má culíček, takže i když té herečce bylo v době natáčení 23 let, tak si máme myslet asi o deset let míň nebo co. Po příjezdu do mého milovaného Řecka to celé trochu spadne, což částečně kompenzují moje oblíbené lokace jako Korfu nebo kláštery Meteora. Jinak už se tam moc zajímavého ale nestane. Krom toho, že ne, v Jónském moři fakt není tolik žraloků. Celkově slabé tři, ale vlastně docela dobrý standard. Nějak mi to tentokrát sedlo o něco víc, jak tím settingem do Středomoří, tak menší rozháraností, tak tím, že to mělo tentokrát docela odpich. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : Bill Conti. Ocenění 1982 - Oscar (Bill Conti, Michael Leeson) - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1982 - Golden Globes, USA - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1991 - ASCAP Film and Television Music Awards vítěz (za píseň "For Your Eyes Only") http://www.youtube.com/watch?v=35YMelR8Dyc CITÁT - Měl jste ho vyslechnout, a ne dovolit slečně Havelockové ( Carole Bouquet ) , aby ho proděravěla. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Předchozí film Moonraker (1979) byl natočen prakticky celý mimo Anglii. Nové daňové pobídky zavedené v rámci úspor vládou Margaret Thatcher umožnily návrat natáčení do Británie, avšak i tak se točilo i v jiných zemích. (kenny.h)
  • Klášter na skále se ve skutečnosti nachází v řecké oblasti Meteora. Natáčel se zde také například film Ukradli torzo Jupitera. (Colonist)
  • V automobilové honičce Citroën 2CV s Bondem (Roger Moore) sjede ze silnice, poškodí se mu kapota a vypadnou přední světla. Na konci honičky má auto méně poškozenou kapotu a přední světla na svém místě. (Marek06)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama