Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : Bill Conti. Ocenění 1982 - Oscar (Bill Conti, Michael Leeson) - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1982 - Golden Globes, USA - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1991 - ASCAP Film and Television Music Awards vítěz (za píseň "For Your Eyes Only") http://www.youtube.com/watch?v=35YMelR8Dyc CITÁT - Měl jste ho vyslechnout, a ne dovolit slečně Havelockové ( Carole Bouquet ) , aby ho proděravěla. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Päťdesiatštyriročný Roger Moore, pardon, teda James Bond a predsa akčný hrdina par excellence. Dvanástna bondovka v poradí je jedna z mojich úplne najobľúbenejších, aj keď v porovnaní s niektorými ostatnými má vlastne len vcelku priemerného záporáka. To však značnou mierou vyvažujú parádne akčné (dobrodružné) scény (najmä lyže vs. motorky, mňam). A bondgirl? No, Carole Bouquet bola vo filme "len pekná", to čaro, ktorým by mali bondove ženy oplývať mi u nej tak trochu chýbalo, ale to na mojom hodnotení veľa nemení, lebo mne ide o samotný film, ktorý je bezpochyby kvalitný a prirodzene nenudí... ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jaj Moore, Moore, tak se ti na stará kolena přeci jen zachtělo být akčním hrdinou? Koneckonců, proč ne, scénář na to je, zápletka se po doslova a do písmene ulítlém Moonrakeru vrací zpátky na zem, dokonce kamsi hluboku do flemmingovské historie a hraje se zase podle jednoduchých karet. Žádné super apokalyptické vynálezy, žádná super udělátka a super padouchové, ale stará dobrá KGB, nevypočitatelné podsvětí a jeden ztracený britský přístroj. A o něj usiluje jako 007, tak několik podivných subjektů z řad mafie... Je patrné, že se píší léta 80., zejména úvod filmu jako by vypadl z nějaké pokleslé americké detektivky tak typické pro onu dekádu, do toho nám hraje příšerný casio pop a už značně dýchavičný Bond Moore se snaží dokázat, že na to stále má. Má? Bez sarkastických hlášek, jejichž přívod mu scénář uzavřel, ani omylem. Doubla potřebuje snad i na běh do schodů, šarm veškerý žádný a jeho charakteristické machovství nahrazuje dědkovský sex-appeal. Naštěstí je tu druhá půle, kde se srovná jak zvuková kulisa, tak hlavní představitel a na Moorovku se odvíjí až překvapivě vážný a napínavý děj se snad nejlepším koncem, jaký kdy Bondové měli tu čest sehrát (telefonát ministerské předsedkyni). Přísně tajné je dřevitá špionovka, která narozdíl od Srdečných pozdravů z Ruska postrádá jednotící charisma hlavního aktéra a nám, kterým se z popkultury 80. let dělá špatně, připravuje několik horkých chvilek nevolnosti, ale v důsledku je to dobrá zábava s poměrně slušnou akční režií Johna Glena. Rozhodně lepší než galaktický úlet Moonraker, ale Moore byl stejně nejlepší tam, kde se nebral vážně. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po předchozí vesmírné noční můře, kvůli které se často o půlnoci budím zalitý potem, se konečně tvůrci ukáznili, vrátili se s Bondem zpátky na Zem a dali vzpomenout na časy, kdy Sean Connery sváděl ve vlaku lítou bitku s Robertem Shawem. Pokud by to neudělali, místo v Řecku se tenhle díl mohl odehrávat někde okolo Saturnova prstence. Je to opravdu osvěžující změna, takže 007 už není jenom hláškujícím strojem neustále rozepínajícím dámské podprsenky, ale opravdovým agentem s povolením zabíjet. Přibylo realistické akce, banda padouchů se svou výdrží rovněž vyšvihla (k jejich zneškodnění je nestačí jenom prohodit oknem, ale rovnou shodit ze sály) a zdejší bondgirl mi padla do oka nejen svou krásou, ale i chováním. Bond si tentokrát její srdce musel pracně vybojovat, ale stejně jako on, i divák nakonec dostal to, po čem celou dobu toužil. P.S. Roger Moore je na stará kolena charismatičtějším agentem, než byl při své první misi v Žít a nechat zemřít. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • To, aby Emile Leopold Locque nosil osmihranné brýle, navrhl jeho herecký představitel Michael Gothard. Chtěl aby Locque vypadal hrozivě. (p.a.douch)
  • V úvodu filmu se naposledy objeví Bondův úhlavní nepřítel, Ernst Stavro Blofeld. (Colonist)
  • Při natáčení scény na bobech tragicky zahynul kaskadér. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama