Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle bondovka je pro mě něco jako krásný sen o tom jak by se mi ideálně líbilo trávit volný čas. Bond zde absolvuje parádní automobilovou honičku v překrásném Španělsku, zalyžuje si v dost ujeté akční sekvenci v nádherných Alpách, potápí se u fascinujících ruin chrámu a jako nášup ještě ve vraku lodi a aby toho nebylo málo, tak si nakonec zaleze v úchvatné Meteoře. Ani si neumím představit lepší dovolenou snů. Tohle vše je na této bondovce skvělé. Ale bohužel má i pár nedostatků. Například příběh zde je typickým příkladem toho, že se někdo snažil tak nějak poslepovat nesourodé akční pasáže nějakým alespoň pomyslným příběhem. A pojivo je to vskutku chabé. Dalším černým puntíkem je slabý začátek (ale budiž) a příšerná hudba. Tím nemyslím jen příšernou titulní skladbu, ale hlavně vyjetý disco doprovod. Hudební motivy bonda ala Satruday night Fever, to je vskutku zrůdnost. Ale akční pasáže tohoto filmu patří k tomu nejlepšímu v celé sérii, takže jsem si film až tak zkazit nenechal. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stínání v dešti.. Nejstylovější předtitulková sekvence Bonda (vrtulník a handicapovaný kominík), nejméně pohledná BondGirl (jestli ten název snímku neznačí nápis na očních kapkách 007 proti zrak zhoršujícímu šedému zákalu) a jedna z nejlepších akčních scén naskrz všech dílů (Jamesova zimní olympiáda v Cortině d´Ampezzo), nicméně Glen se spálil na poněkud fádní zápletce, takže i přes tu spoustu akce se film neuvěřitelně vleče. Navíc, Moore v zelené bundičce a tesilkách vypadá jak čerstvý penzista, co stojí za pět minut sedm před Lidlem řadu na zlevněnou termodečku a navíc k mému zděšení selhává na poli milostném, kdy mladé maso odmítá, BondGirl znesvětí až na konci a to ještě kdo ví jestli a do postele vlastně skočí jen s hraběnkou, co měla dvakrát přetočený tachometr. Hanba Ti, Rogere..! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bond. James Bond........... Scénář : Michael G. Wilson a Richard Maibaum. Kamera : Alan Hume. Hudba : Bill Conti. Ocenění 1982 - Oscar (Bill Conti, Michael Leeson) - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1982 - Golden Globes, USA - nominace (za píseň "For Your Eyes Only") 1991 - ASCAP Film and Television Music Awards vítěz (za píseň "For Your Eyes Only") http://www.youtube.com/watch?v=35YMelR8Dyc CITÁT - Měl jste ho vyslechnout, a ne dovolit slečně Havelockové ( Carole Bouquet ) , aby ho proděravěla. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejvážněji pojatá Mooreova bondovka, zdaleka ne tak za vlasy přitažené propriety jako v Moonrakerovi a jemu podobných veledílech, skvělý hodný zlý hoch, k tomu patřičně efektní árijský agent-zabiják-biatlonista:), bond-girl na kterou jsem si musel docela dlouho zvykat, její a Bondovy osobní motivy a hlavně velice roztomilý Lotus Esprit, který se tentokrát panu Q příliš nevyvedl:). Prostě méně je někdy více... ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Pro filmovou honičku byly upraveny čtyři Citroëny 2CV. Místo původního motoru měly zastavěny dvakrát silnější z vozu Citroën GS. Na výfuku byla soustava tlumičů, aby nebyl pozměněn zvuk motoru. Jednomu prototypu byla naměřena maximální rychlost 164 km/h. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama