Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je asi nejlépe vidět, že bondovky jsou takové pohádky pro dospělé. Padouch užuž chce Jamese zabít, ale pak řekne něco jako: "Hohoho, ale nejdřív si tě vychutnám!" Načež kolem něj začne zběsile pobíhat a dá tak našemu hrdinovi dostatek času, aby se nějak vpravdě originálně zachránil, zatímco padouch se pořád šíleně chechtá. Ano, jednou se to dá snést, ale když se to v jednom filmu objeví pětkrát? Proč ho jednou prostě normálně neodprásknou hned když na něj narazí? Dále mě štvou některé scény, kdy si říkám jestli jsou Bondovi protivníci skutečně takoví kreténi nebo jestli se snaží udělat režisér kreténa z nás. Příklad? Automobilová honička. Zločinci jedou v nejnovějších fárech, Bond v jakémsi prapodivném prdítku. Zločinci po něm z dálky pálí seč mohou, načež přijedou až k němu. Bond jim s úsměvem zamává a... oni po něm nevystřelí! Přestože viditelně drží bouchačky v ruce! Když se takových scén navíc účastní vetchý téměř šedesátník Moore, kterému zde nevěříte nos mezi očima, vyjde mi z toho smutný závěr. Agent 007 ve For Your Eyes Only není vtipný, ale směšný. A mezi tím je velký rozdíl... ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Špičková Bondovka! Možná by opravdu nevadilo kdyby v tu dobu Roger Moore vypadal trochu více mladý aby malá, mladá a krásná Bobo nevypadala že je na senily a staré dědy. Příběh, zápletka, vtipy, akce... není co dodat. Příběh je i sem tam trochu zastřen aby měl divák také šanci se trochu topit, ale těm pozornějším divákům nemůže nic uniknout, a tak vše co se odehraje si hned spojí s jinou událostí. Jako by se stalo tradicí, že tam kde je Bond James Bond je vždy skvělé a dokonalé vše okolo. Jako například svůdné a krásné dívky (ženy). Tady to místy může zavánět pedofistvím, ale když ona chce taky, tak se u soudu není o čem bavit ;o) ... Není nad vysokohorskou lyžařkou honičku, nebo nad vysokohorskou, v olivových hájích automobilovou honičku. Když už by se zdálo že se filmzačíná zbatečně natahovat vezme to 007 pevně do svých rukou a nastane akce jak má být. Hrdina přesně dokáže odhadnout co jeho protivník uděláa tak své předvídavosti využíví kde se dá. No je proste skvělý, co na plat. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Bondovka byla sci-fi, tak tohle je akční komedie - na sérii plnou silou uhodila osmdesátá léta a všechno je tak velmi cheesy¨a funky. 007 misto charismatu, chlapáctví a šarmu baví spíše jednoduchými vtípky a gagy, "vážná" zápletka tu prakticky neexistuje... a i ten její pohrobek je tak zmatený, nepřehledný a nelogický že stejně nikoho nezajímá. Smutné ovšem je že v této době a stylu už Moore působí jako pěst na oko... jak se potom nevysmívat příběhu ve kterém mladá krasobruslařka nadrženě startuje po Mooreovi, zatímco svého záporáckého chlebodárce kvůli stáří odmítá, přestože je skoro o deset let mladší. Ale když už ne celek, tak alespoň většina jednotlivých akčních scén je výborně natočená, nestojí zdaleka jen na hlavní postavě a má velmi slušný vizuál. 6/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já se jmenuji Bond. Připravuji román o řeckých pašerácích. Neznáte nějaké?" Bond. James Bond. Ten slavnej skokan na sjezdovejch lyžích, potápěč a horolezec? Ano ten. Tak ten mne bavil, když slalomoval v dešti kulek, když v ledovým korytu honil čtyřbob, když seřezal hokejisty na ledě, i když skopával Mercedes ze skály. Samozřejmě bych byl spokojenější, kdyby Bond častěji vypouštěl sarkastický hlášky z dutiny ústní, ale i bez nich jsem byl tak spokojenej, že bych Jamesovi pohlídal jeho bondgirl, když by byl příliš zaneprázdněn zachraňováním světa. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po předchozí vesmírné noční můře, kvůli které se často o půlnoci budím zalitý potem, se konečně tvůrci ukáznili, vrátili se s Bondem zpátky na Zem a dali vzpomenout na časy, kdy Sean Connery sváděl ve vlaku lítou bitku s Robertem Shawem. Pokud by to neudělali, místo v Řecku se tenhle díl mohl odehrávat někde okolo Saturnova prstence. Je to opravdu osvěžující změna, takže 007 už není jenom hláškujícím strojem neustále rozepínajícím dámské podprsenky, ale opravdovým agentem s povolením zabíjet. Přibylo realistické akce, banda padouchů se svou výdrží rovněž vyšvihla (k jejich zneškodnění je nestačí jenom prohodit oknem, ale rovnou shodit ze sály) a zdejší bondgirl mi padla do oka nejen svou krásou, ale i chováním. Bond si tentokrát její srdce musel pracně vybojovat, ale stejně jako on, i divák nakonec dostal to, po čem celou dobu toužil. P.S. Roger Moore je na stará kolena charismatičtějším agentem, než byl při své první misi v Žít a nechat zemřít. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama