Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 12 – Je pro mě lehce nepochopitelné, že se Roger Moore objevil v ikonické roli sedmkrát, zatímco mnohem přesnější Connery „jen“ šestkrát. Zápletka je fádní, tempo dost nevyvážené, Moore se místy tváří, že ho to celé moc nebaví. Potěší akční sekvence na sněhu i závěr na skále, jinak tu ale máme díl bez výraznějších příměsí. Ženské hrdinky navíc tentokrát poměrně nepřitažlivé. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jedna velká honička. I tak by se dal tenhle film popsat. Moore ještě stále snesitelný, i když místy mi přišlo, že vlastně ani nebyl moc potřeba. Většina akčních scén si vystačila s kaskadéry a pěstní souboje, které Rogerovi nikdy nešly, jsou omezeny na minimum. Sice se v té hromadě akce trochu ztrácí příběh, ale i přesto se mi to velice zamlouvalo. Carole Bouquet mě zaujala hodně, už jen tím, že jako jedna z mála Bondových dívek měla mozek a nedala 007 během dvou minut. Jednoznačně palec nahoru. A za vtipný úvod s Blofeldem má u mě John Glen malé plus. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud předchozí Bondovka byla sci-fi, tak tohle je akční komedie - na sérii plnou silou uhodila osmdesátá léta a všechno je tak velmi cheesy¨a funky. 007 misto charismatu, chlapáctví a šarmu baví spíše jednoduchými vtípky a gagy, "vážná" zápletka tu prakticky neexistuje... a i ten její pohrobek je tak zmatený, nepřehledný a nelogický že stejně nikoho nezajímá. Smutné ovšem je že v této době a stylu už Moore působí jako pěst na oko... jak se potom nevysmívat příběhu ve kterém mladá krasobruslařka nadrženě startuje po Mooreovi, zatímco svého záporáckého chlebodárce kvůli stáří odmítá, přestože je skoro o deset let mladší. Ale když už ne celek, tak alespoň většina jednotlivých akčních scén je výborně natočená, nestojí zdaleka jen na hlavní postavě a má velmi slušný vizuál. 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#12 - Spokojnosť je, aj nie je. Je z toho pohľadu, že ide o najfrekventovanejšiu, najpríťažlivejšiu a najlepšie spracovanú časť zo série, čo sa týka akčných scén a zároveň využitia destinácií, na ktorých sa natáčalo. Takže to bude znamenať, že film pomerne nenudí. Ale len pomerne. Scenár to brzdí, nejde o ničím výnimočný námet. Moore to ešte ako-tak uhráva, pochybujem však, že v scénach ako naháňačka na lyžiach sa nenechal zastúpiť dvojníkom. Bondgirl je asi najumiernejšia a tým konečne iná a trefnejšia ako doterajšie snahy zaujať. Mooreovi by už ale dôchodok prospel. Ale ako čerešnička je úplný záver s papagájom božský. 75%. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Akciou a nápadmi nabitá bondovka zo starnúcim Bondom. Moore už po predošlej časti mal odísť, no on to stále ťahá. Šedivému Bondovi ťažko uveriť zljazd lyžami po bobovej dráhe, skoky, otočky a bitky s omnoho mladšími záporákmi. Horolezca improvizátora som Mooreovy absolútne neuveril. Takisto množstvo nereálností, ktoré vyznievajú až komicky (keď je puška nefunkčná stačí ju hodiť, ak sa ňou netrafíte hoďte po Bondovi motorku). Za fyzický výkon východonemneckého pôvodne biatlonistu by sa nemusel hambiť ani Zub/Čleuste z predchádzajúcich dielov. Humorné hlášky vyzerajú dosť silovo a skôr sa pousmejete nad ich trápnosťou, ako humorom. Zaujímavý výber bondgirl, Carole Bouquet (inak strašná podoba z Liv Tyler) sa oproti ostatným bondgirl v niečom líši. Za celý film som nevedel prísť v čom. Opäť dva kontrasty vo výbere prostredia jednak zasnežené vrcholy Álp a na druhej strane žralokmi preplnené Egejské more. Zápletka, že všetko sa nakoniec podarilo, len vďaka papagájovi vyzerá tiež dosť čudne. Je však dobré, že Bond sa naháňa za niečim reálnejším, nie za slnečným laserom, či plynom naplnené gule na vyhubenie ľudstva. 3a pol*, mladší Bond by hodnotenie možno zvýšil. -In memory of Bernard Lee alias M.- ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Filmaři natáčeli také v rezidenci Achillion, letním zámečku, který si na Korfu v roce 1890 nechala postavit rakouská císařovna Alžběta Bavorská – legendární Sisi. Natáčeli pouze v zahradách a na terase s romantickým výhledem na záliv, interiér je chráněnou památkou. (kenny.h)
  • Předchozí film Moonraker (1979) byl natočen prakticky celý mimo Anglii. Nové daňové pobídky zavedené v rámci úspor vládou Margaret Thatcher umožnily návrat natáčení do Británie, avšak i tak se točilo i v jiných zemích. (kenny.h)
  • Kvůli lepší scénografii přemalovali filmaři mnoho domů na Korfu na bílo. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama