Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel taký zlý strih, dokonca aj na béčkový film. Potešili ale Charles Dance a Eddie Murphy, a Charlotte Lewis bola neodolateľná ako vždy ;) Ale hlavný dôvod prečo som si tento film pozrel, bol legendárny slovenský kinodabing s Miroslavom Nogom, ktorý bol naozaj skvelý, hlavne preklad. No musím povedať, že Topoľský mu sadne trošku viac. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediným uveriteľným nadprirodzeným javom v spojitosti s týmto filmom je Murphyho schopnosť urobiť túto scenáristickú brečku relatívne zábavnou aspoň čo sa týka zopár dialógov a jeho monológov. Jeho hlášky fungujú, aj niekdajšia charizma, len to, čo sa okolo neho deje je tak wtf, že to už po tých desaťročiach nie je ničím vtipné, zábavné ani zaujímavé. Ale keďže ide o film pre cca 12-ročných chalanov vyrastajúcich v 80-rokoch, tak sa dá nad výsledkom prižmúriť jedno oko. Ale medzi jeho ostatnými hitmi osemdesiatych rokov, ktoré prvky fantastiky nevyužívajú, ide u mňa jednoznačne o najslabší kúsok. ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl Murphyho v lepších filmech, ale přesto tento není tak špatný. Některé hlášky těžící z kontrastu mezi Murphym a nadpřirozeným světem jsou dobré. Za všechnu bych jmenoval tu, kdy Murphy vstupuje do jeskyně á la Indiana Jones, odhrne pavučiny a zařve "Pošlete sem občas někoho ať tu uklidí!". ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Dnes už poněkud zastaralé, ale ve své době typické, mysteriozní sci-fi Béčko, jako byly Velké nesnáze v Malé Číně, Legenda o zlaté perle apod. Se stejně typickým synthesizer soundtrackem a stejně béčkovou zápletkou a odpovídajícími hereckými výkony, s nezbytnými kung-fu scénami. Prostě- filmová klasika, na které jsme v 80. letech ujížděli všichni a kdo tvrdí že ne, ujíždí na ní dodnes ;-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hvězdný Eddie ve filmu, který mi mírně připomněl Velké nesnáze v Malé Číně. Myslím dokonce že oba byly natočeny ve stejném roce a v obou se to hemží skvělými triky :) Ve Zlatém dítěti jsou triky vskutku prvotřídní, kdo viděl, chápe. Na humor se tady moc nehraje, ale když k němu dojde stojí za to. Například televizní vystoupení hlavního hrdiny anebo odbavení na tibetském letišti. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Mel Gibson a malo sa jednať o drámu, ale keďže nebol k dispozícii, tak oslovili Eddie Murphyho a scenár bol prepísaný na komédiu. (Raccoon.city)
  • Před bitkou v motorkářském doupěti, i během ní, sledují motorkáři v televizi hudební klip americké glam metalové kapely RATT, konkrétně klip k písni „Body Talk“. (Frank.Magnus)

Reklama

Reklama