Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idolem maminky malého chlapce, kterého zanedlouho čeká nástup do první třídy, je zpěvák Elvis Presley. Není tedy divu, že se i její syn jmenuje Elvis. Ten mnohdy neví, jestli má maminka raději ho nebo toho zpěváka. Elvis chodí rád do rodiny své spolužačky Anna-Rosy. Ve své mysli neustále porovnává názory maminky, rodičů tatínka, členů rodiny Anna-Rosy a paní učitelky. Elvisova maminka lpí na tom, aby ji syn měl moc rád, ale sama počínání svého syna často vůbec nechápe. Důsledkem jsou rozepře a vzdorovitá jednání Elvise. Útěchu hledá Elvis u rodičů tatínka, což však zase popuzuje Elvisovu maminku. (Siegmund)

(více)

Recenze (7)

Aky 

všechny recenze uživatele

Jímavý, teskný, smutný film o dětství, které je vždycky trápením, i když si dospělí o svých dětem myslí, že jim dávají všechno, aby byly šťastné. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který jsem viděl dvakrát. Byl jsem tehdy ještě bezdětný a myslím si, že mi tento film spolu s filmem Mary Poppins otevřel oči a prozradil, jak se na svět dívat dětskýma očima. Jsem přesvědčen, že oba filmy mají lví podíl na tom, že jsem později úspěšně vychoval své dva syny. Moc se těším, až ho budou zase někdy někde dávat. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Tak trochu klubový film pre zúfalých rodičov. Niektoré scény boli super, iné čudné. Elvis, jeho mama, ani spolužiačka si moje sympatie zrovna moc nezískali. Ten smutný tón filmu mi prekážal. Severania radi zobrazujú detstvo ako komplikované obdobie, na rozdiel trebárs od USA. Som v rozpakoch podobne, ako pri švédskych filmoch o Pipi Dlhej Pančuche. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Vynikající švédský film, který ukazuje že i sedmiletý chlapec (skvěle ztvárněný Lelem Doraziem) dokáže hluboce přemýšlet a vidí svět čistě a jasně a chování dospělých je mu často zcela nepochopitelné. To ovšem často nechápem ani my dospělí, tak jak se v tom má vyznat nevinné dítě? Je to neotřelý námět a vynikající zpracování a jsem moc rád, že po tolika letech od natočení, jsem měl možnost ho vidět a navíc i s českými titulky. Elvis by si určitě zasloužil více chápající matku, která by se chovala jinak, než ta jeho. Ještě že mohl utíkat ke svému dědovi, který měl pro chlapce více pochopení, než se mu ho dostávalo doma. Film má mnoho kvalit a tak mu dávám jednoznačně 5 hvězdiček a zároveň ho řadím do své TOP 50. ()

Reklama

Reklama