Reklama

Reklama

Rasmus na cestách

  • Švédsko Rasmus på luffen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Devítiletý Rasmus je sirotek žijící v dětském domově a stejně jako všechny ostatní děti sní o vlastní rodině a domově. Jednoho dne, kdy se cítí velmi sám a velmi nešťastný, protože další „rodiče" si ho nevybrali, ze sirotčince uteče. Na své cestě za někým kdo ho bude mít rád potká tuláka s harmonikou Oskara a společně zažívají báječné dny plné dobrodružství a štěstí. Jeden z mnoha nádherných rodinných filmů podle knihy a scénáře Astrid Lindgrenové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Faye 

všechny recenze uživatele

Devítiletý Rasmus je sirotek žijící v dětském domově a stejně jako všechny ostatní děti sní o vlastní rodině a domově. Jednoho dne, kdy se cítí velmi sám a velmi nešťastný, protože další „rodiče“ si ho nevybrali, ze sirotčince uteče. Na své cestě za někým kdo ho bude mít rád potká tuláka s harmonikou Oskara a společně zažívají báječné dny plné dobrodružství a štěstí. Jeden z mnoha nádherných rodinných filmů podle knihy a scénáře Astrid Lindgrenové, kterým se naše televize léta tak pečlivě vyhýbají. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem miloval tuhle knihu od Astrid Lindgrenové, která je rozhodně nekorunovanou královnou dětské tvorby, a vždy jsem si přál vidět tento film, ale v té době prostě k sehnání nebyl. Pak ho jednoho dne oživila Česká televize a já si mohl připomenout dětská léta. Pro děti je to určitě skvělý příběh o neobyčejném přátelství a neobyčejných dobrodružstvích malého chlapce, ale dospělý divák se bude prakticky celou dobu nudit, protože ten příběh je vážně o ničem, může se akorát kochat krásnými scenériemi ještě zdravého Švédska. Musím říct, že bych byl radši, kdyby mi vzpomínky na Rasmuse zůstaly jen ve formě knihy, díky které jsem si začínal osvojovat kouzlo psaného textu. Z nostalgie a díky opravdu nádhernému Švédsku starých časů dám tři hvězdy. ()

Reklama

Galerie (34)

Reklama

Reklama