Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nové příhody dětí z vesničky u moře. Pele přemluví svého dědečka a obyvatele městečka, aby si s ním a jeho kamarády celý den hráli. Vypraví se tedy do opuštěné rybářské osady, kde je stará loď Albertina, a tam si celý den hrají na piráty. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

Lish84 

všechny recenze uživatele

Bohužel slabší díl. První dvě třetiny sledujeme hrátky dětí a dospělých na piráty na staré lodi, na zbývající cca půlhodinu se přesouváme do zpět vesnice a řeší se mj. ztracené hodinky. Akci Mojžíš táhla zápletka s tuleněm, Svatbu s překážkami zase malá Skrållan. Výraznější zápletka tentokrát chybí a dovádění Skrållan už působí lehce ohraně. Sice jde stále o fajn film, ale takové kouzlo jako předchozí dva díly zcela nemá. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním zaběru se objeví bernardýn, díky čemuž má tento snímek u mě jedno velké plus. Přiznávám, že jsem neviděl předchozí dva díly, nicméně nejedná o nic zvláštního, spíše se mi zdá, že celý ten děj je vyvařen z vody. Pár dobrých nápadů by se tam však našlo. Naivita zde teče proudem, na druhou stranu si ale myslím, že dětem do deseti let by to mohlo bohatě stačit. Film jsem zhlédl s českým dabingem, který tomu snímku rozhodně moc nepomáhá. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jako malému klukovi se mi filmové příběhy z ostrova Saltkrakan líbily a bylo nečekaně milé moci si po letech osvěžit vzpomínky. Neuvěřitelně pohodové a milé dětské dobrodružství, které ukazuje život takový, jaký si ho snad současní uštvaní, vystresovaní a konzumem ubíjení lidé ani nedokáží představit. Není tu žádná urputná snaha diváka rozesmát nebo napnout. Jen dokonalá idylka, pár bezstarostných dětí a pár dospělých, kteří si ještě nezapomněli hrát. Byl to úžasný relax, kterému nechybělo ani pár moudrých myšlenet, byť jen lehce naznačených nebo pronesených zcela mimoděk, bez snahy o mentorování. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si z dětství tenhle seriál, netušil, kolik to má dílů, ani jak se to jmenuje, ale od počátku jsem hrál na klavír ústřední melodii a zpíval text o vráně, která "volala pusťte mě hned a toho rána holka malá spatřila svět..." Až později jsem zjistil literární předlohu a nedávno i zdroj těhle kouzelných filmů. Tohle funguje v každé době. Je ale znát, jak děti neobklopené tolik civilizací (ba i dospělí) mají větší fantazii a schopnost hrát si. Nejen z nostalgie plný počet hvězd i pro Astrid Lindgren - smekám, veliké díky! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film získal roku 1967 na Dětském filmovém festivalu v Moskvě "Speciální cenu pedagogické akademie". (Terva)

Reklama

Reklama