Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásný film pro děti i dospělé pojednává o rodince žijící na venkově u moře. Je součástí cyklu čtyř filmů Svědectví barevného ostrova (Akce Mojžíš, Svatba s překážkami, Piráti na Albertině, Ztroskotání na ostrově). Jistě si leckdo vzpomene na malou holčičku Skrolan, jejího bernardýna a veselé příhody, které u moře společně prožívali... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvorný režisér spisovateľky Astrid Lindgrenovej Olle Hellbom spracoval do filmovej podoby azda všetky jej knižky a urobil to tým najlepším spôsobom akým sa dalo. Filmy majú nádherný detský svet, dobre odpozorovanú rétoriku, milú zápletku a vtip. U nás bežali všetky štyri filmy pod cyklom Svedectvo farebného ostrova. Tento je prvý, nasledujú Svadba s prekážkami, Piráti na Albertine a Stroskotanie na ostrove. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku je uz od pohledu hlavni detska predstavitelka na facku. Nakonec se z ni ale vyklube chytra holcicka se smyslem pro humor. Moc hezky pribeh pro deti, kde je onen tulen pridanou hodnotou celeho filmu. Nevim, zda by dnes ruzni fanatici nechali ve filmu vozit tulene na trakari po vesnici.-). Krasne prostredi a uzasna atmosfera, ktera umi pohladit! ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Nebudeme se bavit o tom, co pro dětský svět znamená jméno Astrid Lindgrenová....to by byla hádám úplně zbytečná diskuze. Tady jde o dobrodružství Tjorven, Stiny, Pelleho a další obyvatele knižního ostrova Saltkråkan, pod taktovkou muže s živností "specialista na převod díla Astrid Lindgrenové z listů románů na filmové plátno" Olle Hellboma.....a s ním já mám malý problém. Ať už vezmu Pipi nebo jiné, visuelní zpracování mě nějakým nevysvětlitelným způsobem lehce irituje. Nepřijde mi na rozdíl od příběhů vůbec atraktivní pro dětské oko....měl jsem s tím problém jako malý a mám ho i teď. Nemluvě o tom, že samotná kauza s roztrhaným zvířecím mazlíčkem, kterou se rodiče hlavní hrdinky rozhodnou bez soudu řešit zastřelením jejich psa v lese, může na malé caparty působit až hororově. Každopádně kvalita předlohy v kombinaci se všemi mými výtkami z celku i tak dělá slušnou adolescentní záležitost. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si z dětství tenhle seriál, netušil, kolik to má dílů, ani jak se to jmenuje, ale od počátku jsem hrál na klavír ústřední melodii a zpíval text o vráně, která "volala pusťte mě hned a toho rána holka malá spatřila svět..." Až později jsem zjistil literární předlohu a nedávno i zdroj těhle kouzelných filmů. Tohle funguje v každé době. Je ale znát, jak děti neobklopené tolik civilizací (ba i dospělí) mají větší fantazii a schopnost hrát si. Nejen z nostalgie plný počet hvězd i pro Astrid Lindgren - smekám, veliké díky! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ostrov Saltkråkan, kde se odehrává děj filmu, je fiktivní. Natáčelo se na ostrůvku Norröra nedaleko od Stockholmu. (SkyOneJack)

Reklama

Reklama