Reklama

Reklama

Pascaliho ostrov

Obsahy(1)

Nenápadného Basila Pascali jste mohli na počátku 19. století potkat na jednom z řeckých ostrovů. Byl to zapomenutý sultánský špión. Pravidelně posílal do Istambulu depeše s tajnými informacemi, které ale už dávno nikdo nečetl, a byl zamilován do malířky Lydie. Možná je zde úplně zbytečně. Ale možné také ne. Na scénu přichází britský archeolog a s ním pozoruhodné zjištění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele

Poněkud nemasné a neslané. Reálie skoro nejsou využity, až na pár scén, a díky neustálému řečnění v recepcích hotelů to spíše připomíná kostýmní televizní přehlídku. Na to, že má jít o drama o třech osobách, jsou tyto poměrně bezkrevné, jen povrchně nahozené, takže se jim nedá dostat takříkajíc pod kůži a sdílet s nimi cokoliv. Jasně, ano, chápu to dilema sultánského špiona, který najednou zjišťuje, že vše, v co věřil, je jinak, že on sám je spíše tragikomická figurka, a že se svět skutečně ubírá jinam. Může to působit i jako memento, třeba v dnešní době rozpínajícího se islámu, ale jako film mi to přišlo chladné, bez emocí, otrocké, nezajímavé. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ako vždy výborný Kingsley v roli polovtipnej figúrky informátora Osmanskej ríše, ktorému dobre sekunduje charizmatický Charles Dance. Zaujímavé historické i geografické zasadenie a uhrančivá atmosféra tohoto nenápadného filmíku ma dokázala vtiahnuť. Príbeh síce nieje ktovieako silný a viacmenej len tak plynie, predsalen v závere prináša niečo viac. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama