Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čechy 1850. Vláda vysílá zeměměřiče do odlehlého údolí, místními zvaného „Kamenné údolí“, kvůli jeho neplodnému vzhledu tvořenému horami křehkého šedého vápence. Během kartografických prací se zeměměřič (Charles Dance) setkává s knězem (Miroslav Kadic), velmi pokorným a ubohého vzhledu, který se věnuje s láskou své farnosti. (sator)

(více)

Recenze (4)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Podařilo se shlédnout.. Krásný duchaplný příběh o přátelství starého kněze ze zapadlého údolí a st.inženýra, který je zde vyslán na misi. Česko-italské scenérie příjemné... :-)) ()

sator

všechny recenze uživatele

Čechy 1850. Vláda vysílá zeměměřiče do odlehlého údolí zvaného „Kamenné údolí“ místními kvůli jeho neplodnému vzhledu tvořenému horami křehkého šedého vápence. Během kartografických prací se zeměměřič (Charles Dance) setkává s knězem (Miroslav Kadic) velmi pokorným a ubohého vzhledu, který se věnuje s láskou své farnosti. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Velká část záběrů byla natočena na původních místech popsaných Adalbertem Stifterem v Čechách, ve městě Český Krumlov, ale také v rodném domě spisovatele v Oberplan (nyní Horní Planá ), které se objevuje v úvodní titulní sekvenci filmu. Sekvence „kamenného údolí“ byly vytvořeny v Itálii, v horním Montefeltru (Balze di Verghereto, Montecoronaro, Alfero, Castel d'Alfero) a ve Valmarecchii (Santarcangelo di Romagna, Maiolo, Casteldelci, Sant'Agata Feltria a Pennabilli). Scénografie vytvořil Carlo Simi, scénograf několika filmů Sergia Leoneho. (sator)

Reklama

Reklama