Reklama

Reklama

V kruhu koruny

(seriál)
  • Velká Británie The Hollow Crown (více)
Trailer
Velká Británie, (2012–2016), 14 h 29 min (Minutáž: 112–140 min)

Scénář:

Rupert Goold, Ben Power, William Shakespeare (divadelní hra) (více)

Kamera:

Zac Nicholson

Hrají:

James Purefoy, Tom Hughes, Rory Kinnear, David Morrissey, Lucian Msamati, Patrick Stewart, Adrian Schiller, Tom Goodman-Hill, Clémence Poésy, David Suchet (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(7)

Recenze uživatele nirvanafan k tomuto seriálu (2)

Jindřich IV. (1. díl) (2012) (S01E02) 

Henry IV. zdařile kombinuje vtip i dojemnost. Je to vpodstatě klasický příběh floutka, který se dokáže vzchopit, jakmile dojde na lámání oceli. Snímek má dvě přidané hodnoty. Jednou z nich je Tom Hiddleston, který si další ze svých rolí nevýslovně užívá. Nejlepší část pro mě byla scéna, ve které Hal hraje svého otce. Vzhledem k tomu, že jsem s Jeremy Ironsem strávila mnoho hodin u Borgias, znám jeho dikci, pohyby, gesta, byl pro mě jeden z nejvtipnějších momentů sledovat, jak ho Tom dokonale vystihl. V téhle a dalších scénách je navíc pěkně ukázáno, jak stačí jediný výraz a vhodný výběr hudby k naprosté změně nálady. Na čistých a plnokrevných pět to vytáhla závěrečná bitva, která je řádně středověce špinavá a krvavá. Díky dobrému střihu vůbec nevadí, že komparz nebyl kdovíjak obří a stejně jsem se ve výsledku nejvíc soustředila na souboj Hala a Percyho. ()

Jindřich IV. (2. díl) (2012) (S01E03) 

Po ve všech stránkách takřka dokonalé a svěží jedničce přichází vyčpělé pokračování, ve kterém se důležité události vejdou ani ne do třiceti minut. Hodina a čtvrt uvrhne do letargie, ze které vytrhne scéna, v níž se princ Hal promenáduje pouze v ručníku. Pokud mě v shakespearovské adaptaci v takto dlouhém časovém intervalu zaujme jenom polonahý chlap, je asi něco špatně. Bohudík v poslední půlhodině má Hiddleston šanci se předvést i po stránce herecké a Jeremy Irons zrovna tak. Během několika málo minut předvedou oba pánové emocemi nabitý herecký koncert. Většina filmu se zcela zbytečně zaměřuje na Falstaffa, který už jenom nudí a nemá co nabídnout. Nepřipadá mi to ani příliš logické vzhledem k tomu, že největším vývojem má projít princ Hal. Dělení na dva filmy prostě nebylo nejlepším nápadem. ()

Reklama

Reklama