Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejmizernějších DVD roku. Z obalu se nikde nedozvíte, že zde hraje Karel Roden s Robertem De Niro, a i provedení DVD je tristní. Když vezme disk do ruky někdo neznalý, nemá jak zjistit, že tenhle film patří k jedněm z nejlepších zahraničních hereckých počinů Karla Rodena. Absolutně nechápu marketing distribuční firmy, která měla v ruce mocnou zbraň pro prodej a absolutně ji nepoužila. Ale možná dobře, protože ten disk za to nestojí. Nejprve však k filmu. Režisér John Herzfeld nám představuje příběh ze současné zmedializované Ameriky, kde je dnes slavnější darebák a vrah, než poctiví lidé. Kteří mimochodem nedojdou zastání ani u soudu. A tak není divu, že frustrace stoupá a jak policie, tak hasiči se snaží dva imigranty (jednoho Čecha a jednoho Rusa) potrestat a dostat nejprve k soudu a posléze, když soud selže, zkusit jiné možnosti... Snímek sice nastiňuje hodně zajímavé a dnes poněkud profláklé téma, herecké výkony jsou na vysoké úrovni, dojde k jednomu naprosto nečekanému zvratu, avšak délka snímku celé poselství zabíjí, stejně tak některé nedůvěryhodné (a z hlediska filmu zbytečné) situace. Pokud jde o disk, nabídne jen statické menu, žádné bonusy, v upozornění pravopisné chyby (minimálně u slov Česká a Slovenská republika - v textu jsou s velkým "r") i chyby v podtitulcích u filmu (Vvražda). Přitom všechna světová vydání mají docela hodně bonusů, rovněž nechápu, proč aspoň jeden nezavítal na počeštěný disk. Mizerný to disk mezi námi. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde jsem fandil záporákům. Těžko říct, jestli za to může Karel Roden nebo ten způsob, jakým jsou detektivové prezentováni...... hasič je prostě nesympatickej vocas a De Niro ... mno jsem rád, že ho zabili. Akorát ten konec pro mě jinak docela koukatelnej film shazuje do koše blbostí... kdyby alespoň zabil tu reportérku nebo toho hasiče, ale ono se blbovi nestane nic... prostě shit ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já si dovolím tvrdit, že tenhle thriller neměl chybu. Scénář byl perfektní. Moc se mi líbila zápletka a konečné rozuzlení. Za další to je určitě herecký výkon hlavně Karla Rodena. Tohle je skutečně jeho nejlepší role co jsem od něj viděl. A ještě k tomu si zahrál Robertem De Nirem. Místy jsem se i zasmál, což je zase další plus. Za normálních okolností, bych dal za 4*, ale ještě jednou zdůrazním, že Karel Roden byl vynikající. A to dá o hvězdu víc. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Karel Roden ako zákerný zabijak, ktorého pri vraždách kolega stále natáča videokamerou. Pásku chcú predať za drahé doláre a na súde dokázať, že sú blázni, v blázinci dokázať, že sú zdraví, a keďže v USA nemôžu byť dvakrát súdení za ten istý zločin... Film tak trochu ukazuje aj chorú americkú spoločnosť a východoeurópanov ako gaunerov - zabijakov, prinajlepšom prostitútky. Karel Roden, fajčiaci Mars-ky vystupuje ako Čech paradoxne pod menom Slovák a občas prehodí aj vetu - dve po česky. Vo filme možno zaregistrovať aj Slovenku s "typicky" slovenským menom Daphne Handlová. Okrem veľmi divnej, stále poskakujúcej, kamery divokých farebných efektov a poriadnej dávky násilia, ktoré priamo neukazujú, môžme vidieť aj odpornosť novinárov, ktorým o pravdu vôbec nejde. Ide im o senzácie za každú cenu (a nielen tým americkým). Karel Roden sa opäť predstavil v zápornej role a pravdepodobne je už v Hollywoode zaškatuľkovaný, takže môže očakávať len ďalšie a ďalšie "bezcharakterné" úlohy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

„Návod ako sa stať veľkým hollywoodskym filmárom a mediálnou hviezdou.“ V celku zaujímavo stvárnený thriller s prvkami trošku čudnej neobvyklej čiernej nadsázky v podaní dvojice Karel Roden a Oleg Taktarov, prichádzajúcich z Európy do Ameriky z bývalého východného bloku Česko - Rusko za kariérou rýchlych zbohatlíkov a to vďaka tomu že sa budú chvastať koľko zabili ľudí a že bolo to pod nepríčetným stavom a aby sa nepovedalo všetko to aj natočia na kameru ... ich nápaditosť a postupnosť v nejakých tých pascách a hlavne zabíjaní je z radu nevšedných, takže v tejto rovine je to nad mieru pestré až nervovo vypäté vďaka psychopatickému výkonu Karela Rodena. Ale na šťastie nie je to len o ústrednej dvojici tých dvoch psychopatických bláznov, ich náprotivky sa tu stávajú v sympatických úlohách hrajúci policajt Robert De Niro ako veľká vyšetrovacia mediálna hviezda a Edward Burns ako zástupca vyšetrovateľa od požiarnikov ich spolupráca a pracovné postupy sa navzájom dopĺňajú a do príbehu vnášajú určitú pestrosť a vďaka týmto spomínaným hercom nám film zapadá do výborného vygradovaného celku kde sa dajú miestamy emócie aj krájať. Televízne média a zákony sú to ukázané ako doslova na hlavu padnuté a bohužiaľ aj v skutočnosti to skoro podľa toho ako nám to film predvádza funguje. Film mohol byť nadpriemerný ale to by nemohol prísť zlý zlomový bod, ten nastáva asi v posledných desiatich minútach keď zo zabijaka Tomáša Slováka (Roden) sa stáva nová mediálna hviezda a ten čo doslova nechtiac pod nátlakom zabíjal a to nie je všetko, už o pár okamihov tento neúnosní dej zbehne do zbesilej prestrelky medzi trojicou Burns-Roden-Taktarov čo pokazí dobre budovaní dojem z filmu len zbytočný povrchný pátos, čo malo asi aj za následok určitý komerčný neúspech. ║Rozpočet $60miliónovTržby USA $24,403,552Tržby Celosvetovo $56,359,980 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

Reklama

Reklama