Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 2

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba "zvířecího" gore...byť se to knižní předlohy drží jen okrajově, tak stěžejní scény jsou obsaženy a maj ty správný koule. Obzvlášť kousanec ozubeného slimouše do palce Mikea Bradyho a vyprsklý oko v restauraci. Moc pěkně krvavé, a to i přesto, že kniha nabízí bližší pohled do nitra těch, kteří se jen se slizem setkali na dotyk (tady vzniká největší rozdíl) a jejich následné plížící se utrpení, které se, doslova, plazí celým tělem a mezi prvními příznaky je nesnesitelná bolest v zátylku. Slimáci jsou důkazem, že ne vždy se vše musí držet předem napsaného, aby to fungovalo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Posolit, rozstřihnout nůžkami, utopit a nebo vypustit kachny? V zahrádkářích ti kluzcí hajzli probouzejí netušené vražedné sklony, ale co dělat, když se přemnoží a dostanou chuť na maso? Až na scénu ve skleníku, která měla „edwoodovské“ parametry, si tvůrci vesměs poradili s tím, že jejich agresivní zplozenci přírody neoplývají rychlostí a nechávají za sebou stopy. Mezi ochotníky nechybí erotické dusno, svérázná hudba přeskakuje mezi diskem, komedií, romantikou a napětím (největší bomba jsou úvodní titulky, kdy to vypadá, že slimák na to půjde nožem přes sprchový závěs), gore je na dobu vzniku a možnosti krvelačných měkkýšů poměrně působivé a finální deplžizací v kanalizaci tomu dojde již tak zkrácený dech. A teď mi dovolte jednu kontrolní otázečku, soudruzi. Myslíte si, že poslední záběr vyjeví, že nějaký slimejš přežil..? ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Miluju béčkový horory. Nesnáším slimáky. Ale Slimáci pro mě po komentáři uživatele tron jsem tohle zkrátka musela vidět. Herci jsou lehce prkenní (hrají a la Dallas), mají skvělé oblečení (super tričko a kalhotky slečny na lodi) a hlavně mají skvělé hlášky. Spojení nechutných slimáků a skvostných perel, co hrdinové vypouštějí z úst, zaručí tomuhle filmu nesmrtelnost. A ti slimáci... och, už nikdy nechci žádného vidět. Hlavně v salátu ne. No a na závěr musím přidat alespoň jednu z hlášek,, která hovoří snad za vše: "Něco ti řeknu. Až se vrátím domů, co kdybychom se svlíkli do naha a užili si?" ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Jeden ze zapomenutých skvostů porevolučního videa (spolu se Scorched Heat jej tuším vydala dnes již zaniklá společnost D-Alvin video). Příjemně pohodová atmosféra 80. let je umocněna nádherně naivníma trikama a nějakou tou kapkou krve. Škoda, ze autoři nedosáhli knižní brutality, ale i tak některé scény stoji za zapamatováni. Opravdu skvělý kus pro labužníky! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v šerém dávnověku jsem Slimáky četl, v brožovaném komerčním vydání. Z celý knížky si nejlíp pamatuju asi jen líbivou obálku, a proto jsem si chtěl oživit paměť. Ale to jsem si naběhl. Vizuálně (auta, účesy, oděvy) film sice odpovídá pozdným osmdesátkám, ale svým scénářem, vypravěčskými postupy, hudbou a celkově archaickým stylem patří spíš někam do raných sedmdesátek. Stručně řečeno je zastaralý, pitomý a debilně natočený. A ozvláštněný děsivými, tedy děsivě hrajícími pseudoherci. Topornými, teatrálně deklamujícími, přehrávajícími. Jak říkám, být Slimákům aspoň o patnáct járů víc, řeknu si "No jo, pravěk, tenkrát se holt takhle blbě točilo...". Ale ještě v osmaosmdesátým?! Nepochopitelné. Nechtěně nejvtipnější okamžik: Sekání si ruky v rukavici ve skleníku. Snad jakákoliv partička zhulených filmařských amatérů by něco takovýho dokázala natočit líp. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)

Reklama

Reklama