Reklama

Reklama

Jadžú no seišun

  • Japonsko Yajû no seishun (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Z vězení čerstvě propuštěný Džó Mizuno (Džó Šišido) svým nekompromisním vystupováním brzy zaujme místní členy jakuzy. Za řádnou sumu peněz vstoupí do služeb klanu Nomoto, tajně však spolupracuje i s konkurenčním klanem Sanko. Chce si Ďžó nacpat kapsy milióny jenů a zmizet, poštvat klany proti sobě anebo jeho činy nějak souvisí s nedávnou sebevraždou inspektora Takešity? (Ertai)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (9)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Na raná 60. léta nebývale moderní revenge/yakuza snímek, který i přes nadčasově svižné tempo má vše co by divák od Suzukiho očekával - tedy ohromnou šedesátkovou stylovost. Skvělý příběh s jasnými tóny Yojimba působí jak kdyby byl Shishidovi ušit na míru. Jeho charakter je tak nebezpečně cool až to skoro není hezké. Parádní soundtrack, ještě lepší bravurní Suzukiho režie, víc než půl století času na filmu nezanechalo jedinou vrásku a vše je stále maximálně stylové a maximálně zábavné. Oproti pozdějším Branded to Kill a Tokyo Drifter je Youth of the Beast drobet opomíjen. Neprávem. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

...a já bláhovej si myslel, když jsem narazil na japonský šedesátkový film s tagem neo-noir (navrch vysoce hodnocený), že mě čeká něco jako Nebe a peklo, příp. aspoň Kendžú zankoku monogatari... a ono z toho vzešlo trošku nápaditější akční béčko, z valné časti naplněné buď kamenně chladnými nebo naopak afektovaně stylizovanými hereckými výkony... hlavní je, že se tam hodně rve, hodně střílí, poteče krev, občas něco vybouchne a během té haldy přímočarých zvratů v celkem primitivním ději o pomstě vlastně téměř není důležité, proč. Úvodní černobílá scéna je svou atmosférou fantastická, pastelkově barevný vizuál pak taky zaujme, ačkoliv mě přestal okouzlovat celkem brzo, a těch vychvalovaných režijních či jiných nápadů s nějakou neotřele podanou akční, násilnou či vyjednávací scénou se najde dost... jenže to je leckdy 1 hodně vydařený poutavý záběr, vizuální kompozice či krátká scéna na víc než 10 rutinných, fádních, odbytých až v jistém aspektu neumětelských (což o úplně posledním záběru platí úplně nejvíc). Tudíž jsem nepociťoval zmatek jen z obsahu, ale i z formy, včetně četného přeskakování mezi vážným dějem, parodií záměrnou a parodií nechtěnou. Béčková žánrová scéna 60. let vážně není pro mě, bez ohledu na zemi původu, po dvou měsících si to neplánovaně potvrzuji letos už podruhé. [45%] ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Velmi starosvětská podívaná, která se dívá na detektivní žánr 70. let z, pro nás nezvyklého, pohledu Japonců. Jô Shishido v hlavní roli je opravdu kouzelný a pouhý jeho neurčitý kukuč by nakopal i nafrněného Clinta Eastwooda v nejlepší formě. Příběhem nic moc, ale režijním podáním a hlavně výborným soundtrackem Youth of the Beast vyniká. 65 % ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Průlomový Suzukiho film, kterým se finálně etabloval na japonském trhu a kde ustanovil svůj specifický vizuální styl. Youth of the Beast osciluje někde mezi uměleckou a parametrickou narací. Stylové volby vytvářejí vzorce a ty pomáhají divákovi v orientaci. Jsou přitom natolik výrazné, že upozorňují samy na sebe a vyprávění upozaďují tak, až je vnímáno jen jako báchorka o tom, jak se hlavní postava Jo jako osamělý vlk mstí několika jakuzáckým klanům za smrt svého bývalého kolegy. Suzuki zde jakuzu zobrazuje jako trochu zmatenou, někdy trochu natvrdlou skvadru, jež kodex cti uctívá, kdy se jí to hodí: „Řekni, kdo tě platí a za kolik a já to zdvojnásobím.“ Film je doslova přecpán množstvím bitek, přestřelek a honiček. Suzuki přistupuje k násilí podobným způsobem jako Martin Scorsese. Násilí je pro oba nesmírně vzrušující a cool věc, a tak se ho snaží prezentovat divákovi. Více o filmu k přečtení zde: http://eightandahalfcinema.blogspot.cz/2006/03/criterion-collection-02-youth-of-beast.html ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krasné stylové retro, vesele, zábavné, živé, hravé, s lehčí příchutí noiru a pop artu, spolu s trefným jazzovým hudebním doprovodem jsem měl z filmu takový pocit. "Youth of the Beast" je režijní skvost, dále zde vynikne skutečně nádherná kamera a vizuál, pěkné pestré barvy, nechybí ani drsné násilí (místy dost grafické), tím vším se může tento raný gangsterský snímek pochlubit, ale za víc jak 3*, v jistém slova smyslu, ode mě tento "průlomový" snímek nedostane. Postavy mě přišly spíše nesympatické a místy mi film připadal dost nesouvislý, a já se v něm ne jednou ztrácel. Všechno (všichni) mě připadalo stejné, a měl jsem i problém stíhat anglické titulky. Jednoduše krásné na pohled, horší ke sledování. Ale i tak dobré, velmi dobré, stačí se jen podívat na datum výroby tohoto filmu, a pak srovnat s tím co se točilo v té době ve světě. ()

Galerie (39)

Související novinky

John Woo, jak jej máme nejradši

John Woo, jak jej máme nejradši

17.05.2012

Tedy s mafiány, střílením, krví a příběhem o oddanosti, zradě a nelítostné pomstě. Tenhle sen akčních fanoušků se zhmotní díky eposu Day of the Beast, remaku japonské klasiky Youth of the Beast (Yaju… (více)

Reklama

Reklama