Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér si vybral tri poviedky Michaila Zoščenka. Ich dej sa odohráva v dvadsiatych rokoch a film satiricky karikuje a vysmieva sa tuposti, obmedzenosti a ďaľším necnostiam vtedajšieho malomeštiaka. (Film a divadlo)

Recenze (4)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Poněkud bláznivá satirická komedie navozující atmosféru 20. let, která se důsledně vyhýbá skutečné realitě sovětského Ruska a je zasazena do romanticky přikrášlených kulis, byť se vysmívá lidské hlouposti a malosti. Sympatické na ní ale je, že se vyhýbá jakémukoliv ideologickému nátěru a je určena čistě k odlehčenému pobavení diváka. Je tudíž dobře stravitelná i dnes. Čímsi připomíná i slavný satirický román Dvanáct křesel od Ilfa a Petrova, který ostatně režisér rovněž adaptoval do filmové podoby v r. 1971. (Ne příliš povedenou adaptaci Dvanácti křesel natočil také Martin Frič v r. 1933 v polské produkci a v hlavní roli s Vlastou Burianem). ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

První povídka mi přišla super, s dobrým nápadem a vtipná od začátku do konce. Jenže od druhé povídky jde kvalita z kopce a poslední povídka byla děsná kravina. ()

Reklama

Reklama