Reklama

Reklama

Bílý medvědí král

  • Česko Medvědí král (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zlá čarodějnice promění pohledného prince Valemona v ledního medvěda za to, že si ji odmítl vzít za ženu a bok po boku s ní vládnout světu. Za trest je na něj uvalena kletba a on je odsouzen strávit sedm let v medvědí podobě, daleko od lidí, v zimní říši. Nejmladší dcera krále zimní říše však měla v noci zvláštní sen, viděla v něm, jak se s princem Valemonem v jeho lidské podobě prochází po zahradě. Druhý den se setká s ledním medvědem a v dobrotě jeho očí spatří onoho prince ze snu, a proto souhlasí, když ji požádá o ruku. Podaří se zlé čarodějnici zmařit svatbu princezny a prince nebo bude její kletba zlomena? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Typická severská pohádka. My jsme zvyklí na pohádky se zámky u nás v Čechách a na Moravě a jiný styl pohádek. Ale toto je pohádka ze severských krajin (Norsko, Švédsko) a tam je jiné pojetí pohádek. Přesto je to velmi pěkný film, zajímavý, prostě jiný. Vůbec nepochopím, jak může tuto pohádku někdo oznámkovat jedinou hvězdičkou ! Princezna byla krásná, dokonce i zlá čarodějnice byla krásná žena (Ale i u nás známe krásnou čarodějnici - macechu ve Sněhurce). Jelikož se pohádky povětšinou filmují pro děti, pak se na to musíme dívat i dětskýma očima a to si myslím, že tam bylo i dost dobrodružství, aby to děti vnímaly pozitivně. Pohádku mohu s čistým svědomím doporučit pro relax i dospělým. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z ponurého severu k nám přicházejí spíš adekvátně ponuré detektivky. Jejich pohádka o princi zakletém do medvěda je motivem podobná našim, kulturně nám Vikingové vzdáleni až tak nejsou, ostatně, motiv "nesmíš spatřit tvář svého muže jinak ... bububu", přišel z Řecka. Co říká vypravěč mohlo být klidně zahráno a ztvárněno jinak. Ale hlas Petra Štěpanka byl dobrá volba. Dětem se to líbilo též. Lidi, co to kritizují, by nejspíš rozcupovali i bratry Grimmovy, že to dělají blbě. ()

Reklama

Zmiu 

všechny recenze uživatele

První polovina příběhu se mi líbila mnohem víc, konec byl trochu přitažený za vlasy, ale i tak je to milá pohádka. Pro ty, co nechápou a hází odpady, tak motiv prokletí v medvěda je docela známý ze severských pověstí. Koho by to zajímalo, taková pasáž se vyskytuje v sáze o Hrólfu krakim. Čarodějnice promění prince v medvěda, a ten se v noci proměňuje zpět v prince, aby mohl být se svou milou. Ale k osvobození nedojde, narozdíl od pohádek, ságy bývají krutější. ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Tento film ma nalákal svojim DVD obalom, keď som ho uvidela potešila som sa.Pozrem si peknú rozprávku...Potom som si prečítala obsah....To nemôže byť zlé, povedala som si.... Prišla som domov a pustila si s očakávaním túto rozprávku. Po piatich minútach moja nálada postupne začala klesať, ale nevzdávala som sa, čakala som, že snáď sa to zmení...Po polhodine som sa chytala za hlavu a pýtala som sa samej seba, čo sa to predo mnou odohráva....Po hodine ma už bolela hlava od zlosti a rozhorčenia a len som čakala, kedy už príde koniec....To sa mi pri rozprávke ešte nestalo a pri filmoch sa mi to stalo len párkrát...Musím uznať pokaziť tak dobrý námet, z čoho mohla byť naozaj perfektná (alebo aspoň priemerná) rozprávka, to sa podarí málokomu...Ale toľko nezmyselnosti, absurdnosti, hrozných dialógov a ešte aj nesympatických hercov, tak to je už aj na mňa priveľa...Myslím, že ani deti tu nemá čo veľmi zaujať. Či ten umelý medveď??Tak to hádam nie.... ()

Evzeni1 

všechny recenze uživatele

2.dabing ■■■■ Jitka Moučková,Radek Hoppe,Bohumil Švarc,Petr Štěpánek,Claudia Vašeková,Ladislav Županič,Jana Páleníčková,Ivo Novák,Ivana Měřičková,Milan Bouška,Julie Alexandridisová,Jana Zenáhlíková,Petra Tišnovská.   Překlad: Mirka Brezovská Zvuk     : Petr Nový                 Petr David Produkce : Petr Tichý ml. Dialogy a režie : Petr Tichý   V českém znění vyrobilo v roce 2004 studio Auvit ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama