Reklama

Reklama

Draví ptáci

(TV film)
všechny plakáty

POZOR SPOILER !!! --- Dramatický souboj dvou helikoptér. - Americký film Draví ptáci natočil režisér William A. Graham původně pro televizi. Potvrzuje to i rytmus odpovídající americkému způsobu vysílání. Hrdinou napínavého příběhu je rozhlasový reportér a bývalý stíhací letec Harry Walker. Při letu svým vrtulníkem se stane svědkem bankovní loupeže a bez váhání se pustí do pronásledování gangsterů, kteří s penězi a rukojmí prchají z města vrtulníkem. Zvítězí nad nimi, ale zahyne, když se úmyslně srazí s protivníkovým strojem, aby zachránil svého přítele, policistu McAndrewa. K nejlepším sekvencím filmu patří záběry vrtulníků, ať při přepadení banky, sledovaném ze vzduchu, nebo při děsivé hře "na schovávanou" v oblasti měděných dolů. Zejména dramatické okamžiky, kdy oba vrtulníky krouží nad zděšenou utíkající dívkou, kterou Walker zachrání, patří k vrcholům filmu. Snímek byl natočen v Salt Lake City a okolních pouštích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

tahit 

všechny recenze uživatele

Nostalgický zářez se vším všudy. Prostě milá vzpomínka na retro VHS časy. Jednoduše originální a unikátní. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat stopáž! I když na mě málo dramatické, akční to bylo a došlo i na romanci. Výborný původní dabing z dob, kdy hodně těch nejlepších čs herců dabovalo a ve spektru hlasů to bylo sakra znát. ()

Svata 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že si takhle dobrej film musí divák nechat poslat až ze států, aby ho ještě někdy viděl... ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velice slušně natočený akční film. Bez pomoci počítačových triků, se skvěle nasnímanými leteckými souboji. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Orgie kaskadérských kousků s helikoptérami, jaké jsem neviděl (a nejspíš už ani neuvidim bez notné příměsi počítačové grafiky). Jinak nic jiného ve filmu není co by stálo za řeč, a opravdu to není třeba. Vlastně ta asi 20 minutová "uslintaná" noční scéna je jenom na škodu. Zápletka jinak je poněkud načichlá dobovou společnskou náladou boje proti systému. ............A pak to začne zase létat. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Nejenže je to opravdu film, jak už tu bylo řečeno, který se značně vymyká hollywoodské produkci, ale také je ukázkou brilantních výkonů mužů za kniply vrtulníků. Po onom netradičním a neobvyklém konci jsem skutečně jako vlastně ještě kluk odcházel z kina a cítil, že tohle byla opravdu dobrá podívaná. ()

pawleta 

všechny recenze uživatele

Hodina parádní honičky dvou vrtulníků rozdělená nudnou desetiminutovou noční scénou. Škoda, že takovéhle věci už dneska nikdo netočí ()

Reklama

Reklama