Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Úspěšný zlodějíček Nick Wells (Robert De Niro) chce jednou provždy skončit se svým nebezpečným řemeslem - ale aby se zbavil všech svých dluhů (za jazzový podnik), musí podniknout ještě jednu akci. Ve spolupráci s mladým Jackem (Edward Norton) mají z Montrealské celnice ukradnout vzácné francouzské žezlo. Jenže Jack má s ukradeným pokladem své vlastní plány ... Ať si říká každý co chce, tady se i Pan Herec Robert De Niro musel sklonit před fenomenálním Edwardem Nortonem. Jeho dvojrole je tak dokonalá, že pak vedle něj De Niro působí (s prominutím) jako nýmand. Moc jsem nepochopil roli Marlona Branda - že by si potřeboval na stará kolena přivydělat nějakej ten dolárek? Kdyby tam jeho postava vůbec nebyla, filmu by to ani trochu neuškodilo. A nakonec ještě musím pochválit hudbu Howarda Shoreho.. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Klasická zlodejčina v štýle kto z koho. Samozrejme, že starý mazák asi toho vie viac. Ničmenej záver je na filme ešte relatívne najzáživnejší. Norton aj DeNiro hrajú svoju klasiku, Marlon si ešte raz strihol pomerne malú úlohu ale nikto z nich - asi vinou nie najvydarenejšieho scenára, z ktorého sa nepodarilo eliminovať hluché miesta - film nedokážu zachrániť pred priemerom. Škoda, takto ostáva len návrat k filmom typu Sting... Na 4 to bohužiaľ naozaj nie je. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tri herecke legendy sa stretli v priemernom heist filme. Samotna lupez je dost primitivna. Ziadnych hi-tech vymozenosti sa nedockame. Az som si miestami hovoril, ze ti zlodeji su babraci, kedze ani nevedia nahrat blbu videoslucku do kamery alebo pred nu dat aspon blby obrazok, aby mali dost casu na lupez. Motivacie postav tiez nie su prilis zaujimave a preto mi bol aj osud samotnych postav ukradnuty. Velky Marlon Brando tu nepredvadza absolutne nic. Len leži alebo sedi a pri tom lapá po dychu a chlasta. Velmi smutny pohlad na tuto legendu. De Niro odvadza taky tuctovy priemer a viac sa zapoti pri fyzickej namahe pri samotnej lupezi ako pri hrani. Asi najlepsie dopadol Norton, ktory je uchvatny aj ked predvadza len lahky nadpriemer pri predstierani retarda. Z ostatnych hercov tu uz nikto nema ziadny priestor nieco predviest. Tempo je dost pomale. K tomu hra hudba, ktoru nemusim a robi film este viac nezazivnym. Rezia je fadna. Neda sa to oznacit ani ako nejaky megaoldschool film. Je to proste len nudny film s jednou nenapaditou lupezou a postavami, ktore vam budu ukradnute. Vzhladom na obsadenie ustrednej trojky ma tak slaby vysledok dost nasral. Znova si to asi uz nepustim, ani kvôli tym Nortonovym exhibiciam v ulohe retarda. 5/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prošedivělý De Niro, 200kilový Brando a fantastický Norton. To je herecké obsazení zlodějského filmu, který první třetinu nudí k smrti, druhou člověka pomalu vrací mezi živé a v poslední třetině příjemně pobaví a překvapí. Když je Norton na scéně jedná se pětihvězdičkový koncert. Je však jasné, že tam nemůže být dvě hodiny v kuse. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Působí to jako závan čerstvého vzduchu ze starých dobrých časů klasického krimi. Krásně pozvolna plynoucí děj a žádné samoúčelné obraty jen pro rozkomíhání pásma příběhu. Sledujeme gentlemanský souboj prošedivělého vlka Roberta De Nira, reprezenta starého poctivého řemesla s mladičkým začátečníkem bez zábran, jenž konečně jednou skončí tak, aby to uspokojilo i mé filmové cítění. Vkusné a důstojné rozloučení hereckého velikána Marlona Branda. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Píseň hrající ve výtahu při loupeži je ta samá, jaká hraje ve Smrtonosné pasti, když se teroristé dostávají do sídla Nakatomi. (Satan)
  • Brando strávil na natáčení tři týdny, předváděl se a komplikoval natáčení Franku Ozovi, zatímco De Niro s Nortonem se snažili vytěžit maximum z toho, co mohlo být zdařilým snímkem. (Rocky62)
  • Jedná se o jediný film, ve kterém stojí tváří v tvář Marlon Brando a Robert De Niro. Oba v minulosti hráli tutéž postavu - Dona Vita Corleona v mafiánské trilogii Kmotr. (Satan)

Reklama

Reklama